NFL - Befutotta magát a főcsoport-döntőbe a Chiefs és a Rams
Befutotta magát a főcsoport-döntőbe a Chiefs és a Rams
Fotó: Europress/AFP

Befutotta magát a főcsoport-döntőbe a Chiefs és a Rams

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/13 12:40

Az Amerikai (AFC) és a Nemzeti Főcsoportban (NFC) is az esélyesebb csapat, a Kansas City Chiefs és a Los Angeles Rams biztosította helyét az észak-amerikai amerikaifutball-liga (NFL) főcsoportdöntőiben.

Az AFC-elődöntőben a Kansas City hazai pályán annak ellenére is könnyedén verte az Indianapolis Colts együttesét, hogy irányítója, az alapszakaszban 50 touchdown-passzt adó Patrick Mahomes ezúttal csak futással jutott be az ellenfél célterületére. Mahomes így is jól játszott és 278 passzolt yardig jutott.

A Chiefsből - amely az 1993-as idény óta először jutott el a főcsoportdöntőig - négyen is futott td-t értek el, a csapat védelme pedig, amely az alapszakaszban a 32 csapatos mezőny egyik legrosszabbja volt, ezúttal remekül teljesített és jól semlegesítette az indianapolisi támadókat.

A Kansas City jövő vasárnap a New England Patriots-Los Angeles Chargers összecsapás győztesét fogadja.

Az NFC-ben a második kiemelt Los Angeles Rams két futója, a 123 yardig és 2 td-ig jutó C. J. Anderson, valamint 115 yardot és 1 td-t szerző Todd Gurley vezérletével odahaza győzte le a Dallas Cowboys csapatát.

A Rams ezt megelőzően 14 éve nyert utoljára rájátszás-meccset, és jövő vasárnap vagy hazai pályán fogadhatja a címvédő Philadelphia Eaglest, vagy az első kiemelt New Orleans Saints otthonába utazik.

Eredmények, főcsoport-elődöntő:

Amerikai Főcsoport (AFC):
Kansas City Chiefs (1.)-Indianapolis Colts (6.) 31-13

Nemzeti Főcsoport (NFC)
Los Angeles Rams (2.)-Dallas Cowboys (4.) 30-22

MTI

Hozzászólások