NFL - Súlyos büntetést kapott az NFL egyik legnagyobb sztárja
Súlyos büntetést kapott az NFL egyik legnagyobb sztárja
Fotó: Europress/AFP

Súlyos büntetést kapott az NFL egyik legnagyobb sztárja

Németh DánielNémeth Dániel
2017/08/12 09:09

Az NFL péntek este bejelentette, hogy hat mérkőzésre eltiltják a Dallas Cowboys másodéves futóját, Ezekiel Elliottot.

A játékos ellen több mint egy éve folytatott vizsgálatot a liga, miután az egyik ex-barátnője azt állította, többször is bántalmazta őt. Az ügyben rendőrségi nyomozás is folyt, ám a Columbusi ügyészség nem látta megalapozottnak a vádakat, és felmentette a játékost.

A ligát azonban ez nem érdekelte, és komolynak mondható, hat meccses eltiltással büntette a profik között előző idényben bemutatkozó játékost, mivel úgy látják, így is súlyosan megszegte az NFL viselkedésre vonatkozó szabályait. Elliottnak három napja van a fellebbezésre. A játékos Twitter-üzenetéből egyértelműen kiderül, hogy erre számítani is lehet.

 

"Meglepett és csalódott vagyok az NFL mai döntése miatt, mélységesen nem értek egyet a liga büntetésével. Tisztában vagyok azzal, hogy az ügy megzavarta a családot, a barátaimat, a Dallas Cowboys csapatát és természetesen a rajongóimat. Ezért őszintén elnézést kérek. Bevallom, hogy messze vagyok a tökéletestől, de továbbra is keményen dolgozok a pályán és azon kívül, hogy érettebb legyek, és kiérdemeljem ezt az óriási lehetőséget."

Amennyiben a játékos benyújtja a fellebbezést, 10 napon belül sort kell keríteni a játékos meghallgatására. A fellebbezést az NFL komisszárjának, Roger Goodellnek, vagy egy általa kijelölt személynek kell elbírálnia. Az általuk meghozott döntés kötelező érvényű.

Ha nem fellebbeznek, akkor Elliott eltiltása szeptember 2-án életbe lép, és október 23-án, a Dallas Cowboys San Francisco 49ers elleni mérkőzését követően jár le. A játékos ennek értelmében a nyolcadik héten, a csoportrivális Washington Redskins ellen léphetne először pályára.

Az NFL játékosok szakszervezete (NFLPA) közleményében azt írta, felülvizsgálják a liga döntését, és felveszik a kapcsolatot a játékossal, hogy megfontolják a további lehetőségeket. Az NFLPA elnöke, Eric Winston azonban élesen kritizálta a döntést, szerinte az NFL eltiltásai mögött nem áll semmilyen protokoll.

Az ügyben tényleg az az érdekes, hogy a hatóságok nem találtak egyértelmű bizonyítékot a játékos bűnösségére, több tanú is azt állította, hogy a nő azt kiabálta a játékosnak, hogy "tönkre fogja tenni a karrierjét" amikor szakítottak. Az NFL azonban a tanúk beszámolói és az üzenetváltások alapján megalapozottnak találta a vádakat.

via espn

Hozzászólások