NFL - Sisakkal ütötte az irányító fejét az őrjöngő védő
Sisakkal ütötte az irányító fejét az őrjöngő védő
Fotó: Europress/AFP

Sisakkal ütötte az irányító fejét az őrjöngő védő

Németh DánielNémeth Dániel
2019/11/15 12:24
Durva tömegjelenettel ért véget a Cleveland Browns-Pittsburgh Steelers csoportmérkőzés, miután a találkozó utolsó másodperceiben Myles Garrett, a hazaiak passzsiettetője elveszítette a fejét. A kiváló képességű védőjátékos egy szabálytalanságot követően sisakkal kezdte ütlegelni a rivális irányítóját, tettéért komoly eltiltásra számíthat.

A hazai pályán játszó Browns 21-7-es győzelmével életben tartotta rájátszásesélyeit, mégsem lehetnek teljesen elégedettek a csapatnál, mivel minden bizonnyal egész évre elveszítették a védelem egyik vezérének számító, 2017-ben 1/1-esként drafolt Myles Garrettet. A defensive end a találkozó utolsó másodperceiben szabálytalankodott Mason Rudolph-fal szemben (későn ütötte meg), majd - miután a játékos a földön törleszteni próbált - Garrett az irányító fejéről letépett sisakkal kezdte ütlegelni ellenfelét.

Hogy az esetnek nem lett komolyabb következménye, az elsősorban a Steelers falembereinek köszönhető, Maurkice Pouncey és David DeCastro közös erővel elválasztották az őrjöngő védőt az irányítótól. Utólag egyébként Pouncey-t is kiállították a játékvezetők, a center ugyanis többször megrúgta és megütötte az ekkor már földön fekvő Garrettet. Vélhetően az eltiltást sem fogja megúszni, sőt, az egész ügyet kirobbantó Rudolph is kaphat büntetést, a legtöbb félnivalója azonban Garrettnek lehet.

Sokan azt várják, hogy minden idők legsúlyosabb eltiltását kaphatja, amit egy pályán bemutatott durvaságért szabtak ki az NFL-ben. Jelenleg az öt meccsre eltiltott Albert Haynesworth a rekorder e tekintetben, aki 2006-ban a Dallas Cowboys centerét taposta meg. 

Freddie Kitchens, a Cleveland vezetőedzője szerint nincs mentség Garrett tetteire, a hazaiak irányítója, Baker Mayfield pedig elfogadhatatlannak nevezte a történteket. Még a védő sem próbált mentegetőzni, elnézést kért a viselkedéséért, elismerte, hogy sokat ártott a csapatának. "Hibáztam, elveszítettem a fejem, bánom a történteket" - mondta a meccs után Garrett. "Nehéz helyzetbe hoztam a csapatomat. Értékelem, hogy a társaim próbáltak megvédeni, de eleve nem lett volna szabad eljutni idáig. Ez az én hibám."

Azt biztos, hogy a szezon előtt rájátszásba tippelt, de jelenleg negatív mérleggel álló (4-6) Cleveland kevés rajongót szerzett ezen a mérkőzésen. Garrett leolvadását megelőzően is bőven akadtak durva megoldások a védők részéről, JuJu Smith-Schustert és Diontae Johnsont is le kellett cserélni agyrázkódás miatt.  Különösen a Johnson elleni szabálytalanság bizonyult súlyosnak, a játékos vérző füllel hagyta el a pályát, a szerelést elkövető Damarious Randallt pedig - teljesen jogosan - ki is állították.

via ESPN

Hozzászólások