NFL - Ritkán látni ekkora suttyóságot sportpályán - videó
Ritkán látni ekkora suttyóságot sportpályán - videó
Fotó: Europress/AFP

Ritkán látni ekkora suttyóságot sportpályán - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2017/12/18 13:11

JuJu Smith-Schuster üstökösként robbant be az NFL-be. A Pittsburgh Steelers - csupán 21 éves - elkapója a szezon során már 699 elkapott yardnál, és 5 TD-nél jár, és nagy szerepe van abban, hogy a Steelers passzjátéka javult a tavalyi szezonhoz képest. Smith-Schuster azonban nem csak a jó játékával hívta fel magára a figyelmet.

A 13. játékhéten egy kőkemény - egyébként még véletlenül sem szabályos - blokkal került a középpontba. Az ütés kétségtelenül veszélyes volt, vakoldalról nagy lendülettel szállt bele a Bengals védőjátékosába. Az eset azért volt különösen pikáns, mert Smith-Schuster azt a Vontaze Burfictet ütötte ki, akit az NFL legpiszkosabb játékosának tartanak.

A 27 éves linebacker szinte sportot űz az alattomosabbnál alattomosabb ütésekből, pár évvel ezelőtt például egy playoff-meccsen a Steelers sztárelkapójával, Antonio Brownnal szemben szabálytalankodott. Mindez sokba került, a passz ugyanis elkaphatatlan volt, vagyis a Pittsburgh nem haladt volna előre, de a felesleges ütés után 15 yarddal közelebb kerültek a célzónához, és végül meg is nyerték a meccset.

JuJu Smith-Schuster nem csak szabályosan kiütötte ellenfelét, de még ünnepelte is a blokkját, amiért már a pályán 15 yardos büntetéssel sújtották a csapatát. Természetesen a mérkőzés utáni büntetés sem maradhatott el, így a Baltimore Ravens elleni találkozón nem léphetett pályára. Burfict sokkal rosszabbul járt, a védő agyrázkódás miatt nem tudta folytatni a találkozót, sőt az utóbbi két fordulót is kénytelen volt kihagyni.

A történet ezzel véget is érhetne, de a Patriots elleni mérkőzésen Smith-Schuster újrajátszotta a két héttel ezelőtti jeleneteket. A játékos csapattársával, Martavis Bryanttel ünnepelte meg a csapat egyik pontszerzését. Ehhez az is hozzátartozik, hogy az NFL-ben éveken át büntették a touchdown utáni gólörömöt, de a 2017-es szezonra enyhítettek a szabályokon. Idén már előre megkoreografált ünnepléseket is lehet látni, vélhetően ezt is előre begyakorolták.

Hozzászólások