NFL - Ritkán látni ekkora bunyókat az NFL-ben
Ritkán látni ekkora bunyókat az NFL-ben
Fotó: Europress/AFP

Ritkán látni ekkora bunyókat az NFL-ben

Németh DánielNémeth Dániel
2017/11/06 14:04

Az NFL legutóbbi fordulójának vasárnapi programjában két mérkőzésen is szokatlan jeleneteket láthatott a közönség. A Cincinnati Bengals-Jacksonville Jaguars találkozón az elkapó A.J. Green verekedett össze a cornerback Jalen Ramsey-vel, a New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers mérkőzésen pedig Mike Evans és Marshon Lattimore balhézott össze.

Ramsey és Green között már az első félidőben ment a verbális csata (különösen a védőjátékos próbálta bosszantani ellenfelét), emiatt a játékvezetők többször is figyelmeztették a párost. Nem meglepő módon a két játékos addig hergelte egymást, amíg össze nem verekedtek.

Az egész jelenet azzal indult, hogy Green lökött egyet ellenfelén, majd ezt követően Ramsey lökte földre az elkapót. Önmagában egyik megmozdulás sem volt durva, de Green így is felkapta a vizet, hátulról elkapta az elsétáló Jaguars-védőt, majd ütlegelni kezdte. Természetesen nem kellett sokat várni a többi játékosra sem, előbb a Jaguars linebackere, Myles Jack próbálta leszedni a bepöccent Greent csapattársáról, majd rövid idő alatt szinte mindenki részt vett a dulakodásban.

Green reakciója meglepő volt, mivel a legtöbben nyugodt játékosként ismerik, ritkán látni rajta érzelmeket a pályán. "Nem így kellett volna reagálnom. Elnézést kérek a csapattársaimtól, Mike Brown tulajdonostól, és mindenkitől. Én nem ilyen vagyok." A másodéves Ramsey-nek viszont nem ez volt az első bunyója az NFL-ben, tavaly az Oakland elkapójával, Johnny Holtonnal akaszkodott össze.

A mostani mérkőzésen egyébként mindkét játékost azonnal lezavarták a pályáról, és várhatóan eltiltásra is számíthatnak. A találkozót végül a Jaguars nyerte 23-7-re.

Green megmozdulásában a frusztráció is szerepet játszhatott, ugyanis kiállításáig Ramsey 6 elkapott yardot engedélyezett a klasszis játékosnak, aki a szezonban 572 yardnál és 4 TD-nél jár. Hasonló okok vezethettek a New Orleans-Tampa Bay mérkőzésen is a verekedésig. Itt a sérülés miatt lecserélt irányító, Jameis Winston szólalkozott össze a Saints védőjével, Marshon Lattimore-ral, aki lökött egyet a játékoson. Ezt látva lendületből megérkezett Mike Evans, földre vitte a játékost, majd a földön megpróbálta megütni.

Meglepő módon Evans elkerülte a kiállítást (ahogyan a pályára sisak nélkül lépő Winston is), és az ostoba megmozdulást megúszta a csapat 15 yardos büntetéssel. Utólag azonban nem lenne meglepetés, ha Evans is kapna valamilyen büntetést. A pénzbírság biztosnak tűnik, de akár pár meccses eltiltás is szóba jöhet. A találkozót egyébként a Saints nyerte 30-10-re, így tovább menetelnek a rájátszás felé. Az év elején még playoff-esélyesnek tartott Buccaneers viszont szinte biztosan lemarad a rájátszásról.

NFL, 9. forduló:

Miami Dolphins-Oakland Raiders 24-27

Dallas Cowboys-Kansas City Chiefs 28-17

San Francisco 49ers-Arizona Cardinals 10-20

Seattle Seahawks-Washington Redskins 14-17

Houston Texans-Indianapolis Colts 14-20

Jacksonville Jaguars-Cincinnati Bengals 23-7

New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers 30-10

New York Giants-Los Angeles Rams 17-51

Carolina Panthers-Atlanta Falcons 20-17

Philadelphia Eagles-Denver Broncos 51-23

Tennessee Titans-Baltimore Ravens 23-20

Hozzászólások