NFL - Rekonstruálták, hogyan lopták el Brady mezét - videó
Rekonstruálták, hogyan lopták el Brady mezét - videó
Fotó: Europress/AFP

Rekonstruálták, hogyan lopták el Brady mezét - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2017/03/22 09:25

Az 51. Super Bowl nemcsak a zseniális mérkőzés miatt maradt emlékezetes, de azért is, mert a találkozó után eltűnt a Patriots-irányító, Tom Brady meccsen viselt meze. Az FBI nyomozásának hála megtalálták az elveszett relikviát, most pedig az is nyilvánosságra került, hogyan történt a lopás.

Az FBI szakemberei egészen Mexikóig követték a nyomokat, ahol végül meg is találták Brady mezét - a nemzetközi média egyik jól ismert képviselőjénél, Mauricio Ortegánál. Ha nem lenne önmagában is őrült a sztori, a hatóságok megtalálták a sztárjátékos 49. Super Bowlon viselt mezét, sőt úgy gondolják, az 50. Super Bowl hősének, Von Millernek a felszerelését is ő tulajdonította el.

A Fox Sport Undisputed című műsorának keddi adásában az NFL bennfentes Jay Glazer a biztonsági kamerák felvételei segítségével magyarázta el, hogyan tulajdonították el a mezt. Ez egyébként meglepően egyszerűen ment, egyszerűen besétált az öltözőbe a stábtagokkal, majd a mezt hóna alá csapva kisétált onnan. A felvételek segítségével végigkísérhetjük a mez útját a döntő végétől. Ezen az látszódik, hogy Brady nem bízta véletlenre a dolgot, az egyik stábtagnak adta oda egyből, aki becsületesen be is vitte az öltözőbe.

"Közte és Bill Belichick között hat ember látható, jócskán a többi médiamunkás előtt sétált be" - mondta Glazer az öltözőbe jutás körülményeiről. "A videó nagyon sokat segített, az FBI, a mexikói hatóságok és az NFL biztonsági szakemberei számára is. A felvételen jól látható, hogy valamivel a hóna alatt kisétál. A mezt egy fekete zsákba rejtette, így vitte ki."

A felvétel alapján helyi idő szerint este 10:18-kor hagyta el az öltözőt, míg a meccs körülbelül 9:40-kor ért véget. Ez azt jelenti, hogy alig több, mint fél óra alatt a Super Bowl után már el is lopták Brady mezét.

A mez vélhetően hamar visszakerül a játékoshoz, aki már meg is köszönte a hatóságok munkáját.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a 49. és az 51. Super Bowlon viselt mezeimet megtalálták, szeretném megköszönni minden érintett ügynökség munkáját. Tudom, hogy keményen dolgoztak az ügyön - amit nagyon értékelünk. Remélhetőleg miután visszakaptam a mezeket, valami nagyon pozitív tapasztalat lesz belőle."

via foxsports

Hozzászólások