NFL - Öt irányító kelt el a draft első körében
Öt irányító kelt el a draft első körében
Fotó: Europress/AFP

Öt irányító kelt el a draft első körében

HosszabbitásHosszabbitás
2018/04/27 11:51

Öt irányító kelt el az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) draftjának (amatőr játékosbörze) csütörtök éjszaka rendezett első körében, köztük az első helyen - némi meglepetésre - Baker Mayfield, akit az elmúlt szezonban győzelem nélkül zárt Cleveland Browns vitt el.

Az Oklahoma játékosa ugyan az elmúlt idényben csapatával elődöntős volt az egyetemi bajnokságban, és a legjobbnak járó Heisman Trophyt is elnyerte, a szakértők szerint az elérhető irányítók között képességekben többen is előtte járnak.

Talán e miatt is további négy irányítót választottak ki, ráadásul közülük hárman - Sam Darnold (New York Jets, USC, 1/3), Josh Allen (Buffal Bills, Wyoming 1/7) és Josh Rosen (Arizona Cardinals, UCLA, 1/10) - a Top 10-ben keltek el, erre először volt példa az NFL történetében.

Az idei Super Bowl-győztes Philadelphia Eagles végül nem választott, mivel elcserélte az utolsó jogot a Baltimore Ravensszel, amely a 2016-os Heisman-győztes Lamar Jacksont vitte el.

A liga történetében először választottak ki az első körben testvérpárt, Tremaine Edmunds a Buffalo Bills, Terrell Edmunds pedig a Pittsburgh Steelers játékosa lett.

MTI

Hozzászólások