NFL - Öngyilkos lett az életfogytiglanra ítélt egykori NFL-es
Öngyilkos lett az életfogytiglanra ítélt egykori NFL-es
Fotó: Europress/AFP

Öngyilkos lett az életfogytiglanra ítélt egykori NFL-es

Németh DánielNémeth Dániel
2017/04/19 14:22

Szerda reggel holtan találták cellájában a New England Patriots egykori klasszisát, a gyilkosság miatt életfogytiglanra ítélt Aaron Hernandezt. A korábbi sportolót a napokban felmentették egy 2012-es kettős gyilkosság ügyében, de a szabadulásra így sem volt esélye egy 2013-as ügy miatt.

Hernandezre a börtönőrök találtak rá, helyi idő szerint hajnali három órakor. Gyorsan egy közeli kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség tájékoztatása szerint a lepedőből készíthetett kötelet, amit az ablakhoz rögzített, és felakasztotta magát. Az ajtót belülről próbálta elzárni, hogy megnehezítse az őröknek a bejutást.

Hernandez pénteken könnyek közepette vette tudomásul, hogy felmentették a 2012-es bostoni lövöldözés vádja alól, amelyben Daniel de Abreu és Safiro Furtado életét vesztette. A börtönből azonban így sem szabadulhatott, 2013-ban ugyanis lelőtte Odin Lloydot.

A massachusettsi állami rendőrség vizsgálódik az ügyben.

Aaron Hernandezt 2010-ben draftolta a New England Patriots a negyedik körben. A csapatnál három szezont töltött el, ezalatt a liga legjobb tight end párosát alkották Rob Gronkowskival. Pályafutása során 1952 elkapott yardig és 18 TD-ig jutott. 2012-ben meg is hosszabbította a szerződését a Patriots (5 év, 40 millió dollár). A gyilkossági ügyek kirobbanása után viszont szerződést bontottak vele.

via ESPN

Hozzászólások