NFL - Cam Newton koronavírusos, elhalasztják a Kansas City és a New England meccsét
Cam Newton koronavírusos, elhalasztják a Kansas City és a New England meccsét
Fotó: Europress/AFP

Cam Newton koronavírusos, elhalasztják a Kansas City és a New England meccsét

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/03 20:08
Pozitív koronavírustesztek miatt vasárnap helyett várhatóan kedden kerül sor a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) negyedik játékheti rangadójára, a címvédő Kansas City Chiefs és az egy évvel korábban bajnok New England Patriots mérkőzésére.

Az ESPN szombati beszámolója szerint először a New England nyáron szerződtetett irányítójáról, Cam Newtonról derült ki, hogy pozitív lett a tesztje, emiatt ő biztosan nem lép pályára a rangadón. Később a Chiefsnél azt jelentették, hogy az együttes tartalékcsapatának irányítója, Jordan Ta'amu fertőződött meg. A két játékos közvetlen kontaktjait azonnal ellenőrizték, ám másnál nem mutatták ki a fertőzést.

A liga a két eset miatt úgy döntött, hogy az eredetileg vasárnapra kiírt rangadót későbbi időpontban, várhatóan kedden rendezik meg a 3-0-s mérleggel álló a címvédő otthonában.

A Patriots - köszönhetően Newton jó játékának is - 2-1-gyel kezdte a szezont, az irányító az első három mérkőzésen 714 yardot és két touchdownt passzolt, mellette 35 futásból 149 yardot és további négy TD-t ért el.

Az NFL korábban - ugyancsak erről a játékhétről - koronavírusos megbetegedések miatt kénytelen volt elhalasztani az egyaránt százszázalékos Tennessee Titans és Pittsburgh Steelers egymás elleni találkozóját, amelyet október 25-én pótolnak majd.

MTI

Hozzászólások