NFL - "A tulajdonosok nem kezelnek minket emberként" - kiakadt a sztárelkapó, nem érti miért tartják meg a szezont
"A tulajdonosok nem kezelnek minket emberként" - kiakadt a sztárelkapó, nem érti miért tartják meg a szezont
Fotó: Europress/AFP

"A tulajdonosok nem kezelnek minket emberként" - kiakadt a sztárelkapó, nem érti miért tartják meg a szezont

Szabó BenceSzabó Bence
2020/08/05 14:55
Odell Beckham Jr. szerint a jelenlegi járványügyi helyzetben nincs értelme elindítani az NFL idei szezonját. A Cleveland Browns elkapója igazságtalannak érzi, hogy a tulajdonosok pénzéért a játékosok teszik kockára az egészségüket. 


Az USA-ban megállás nélkül tomboló koronavírus járvány miatt továbbra is nagy a bizonytalanság az NFL idei szezonja körül. Hosszú hetek egyezkedése után a liga és a játékosok ugyan megállapodtak bizonyos biztonsági protokollokban és a szezon önkéntes kihagyásának feltételeiben is, de még mindig sok a tisztázatlan kérdés. Több nagynevű játékos már jelezte is, hogy idén semmiképp nem lép pályára, legutóbb pedig a liga egyik legjobb elkapója, Odell Beckham Jr fejezte ki nemtetszését a helyzettel kapcsolatban. 

"Egyértelmű, hogy mindamellett ami most zajlik az országban, nincs értelme annak, hogy megpróbáljunk focizni." - mondta a sztárjátékos a Wall Street Journalnek, egy még júliusban készített interjúban. 

Beckham szerint egyértelmű, hogy a liga a tulajdonosok pénze után fut azzal, hogy ragaszkodik a szezon megrendezéséhez: 

"Nem vagyunk készen a szezonra, szóval miért próbáljuk meg erőltetni? Egyértelműen a pénzük miatt. Ez pedig zavar engem, mert mindig ez van. Utálom ezt mondani, de a tulajdonosok hozzáállása az, hogy a tulajdonaik vagyunk."

beckham-td.jpgFotó: Europress/AFP

"Ez igazságtalan, nem kezelnek minket emberként. Úgy érzem a szezonnak nem kéne lemennie, készülök arra, hogy nem fog elindulni és egyáltalán nem bánnám, ha így lenne."

Beckham aggodalmaira az utóbbi napokban ráerősíthettek az észak-amerikai baseball ligában (MLB) történtek, hiszen a rövidített alapszakasz ott útjára indult, több játékos megbetegedése és teljes csapatok karanténba helyezése miatt azonban szinte azonnal veszélybe került az idény folytatása

Ezzel szemben a kosárlabda és a jégkorong (NBA és NHL) szezon sikeresen indult újra, azok a ligák viszont az úgynevezett buborék megoldást választották, vagyis egy (illetve a hoki esetében kettő) helyszínen bonyolítják le a szezont, a csapatokat addig elzárva a külvilágtól. A sztárelkapó szerint hasonló megoldás az NFL-ben nem működne. 

"Megértem a kosárlabdát, mert ott már a rájátszás közelében tartott a szezon. De az nagyon más, mint egy 11-11 elleni kontakt sport, ahol 80 ember van egy öltözőben."

A felvetett aggodalmai ellenére Beckham egyelőre nem döntött úgy, hogy kihagyja az idei szezont, clevelandi újságírók szerint pedig nem is tervezi meglépni ezt. Állítólag a csapat edzőközpontjában meghozott biztonsági intézkedések meggyőzték az elkapót arról, hogy biztonságosan tudnak majd készülni. 

Vele ellentétben 55 játékos már jelezte, hogy nem vállalja idén a játékot, szinte minden csapat vesztette így el emberét az idényre. Az liga a normális esetben augusztusban zajló előszezont nagy részét már törölte, az alapszakasz szeptember 11-én esedékes rajtja előtt pedig még számos egyre sürgetőbb kérdést kell megválaszolnia, ha biztosítani akarja az idény sikeres lebonyolítását. 


via Guardian

Hozzászólások