NFL - NFL: A második előszezoni hét, 1. rész
NFL: A második előszezoni hét, 1. rész
Matt Forte gyenge formája aggasztó a Bears szempontjából (Fotó: Europress/Getty)

NFL: A második előszezoni hét, 1. rész

Rév DánielRév Dániel
2014/08/18 14:20

Csütörtökön megkezdődött az NFL előszezonjának második fordulója. Ezeken a találkozókon nem igazán érdemes az eredménnyel foglalkozni, mivel legtöbbször olyan játékosokkal a pályán alakul ki egy összecsapás végeredménye, akik leginkább azért harcolnak, hogy bekerüljenek a csapatuk 53 fős alapszakasz-keretébe. Sokkal inkább arra érdemes figyelni, hogy kik azok a kezdők, akik remekelnek vagy éppen betliznek, és a kezdőcsapatokba kerülésre esélyes játékosok közül ki hogyan szerepel. A második hétről is egy ilyen összefoglaló következik, ezúttal is két részben.

Chicago Bears - Jacksonville Jaguars: 20-19 A három irányító, aki kezdőként jöhet szóba a két csapatnál, elég jó mérkőzést zárt. Jay Cutler esetében ez nem olyan meglepő, nem véletlenül kapott a korábbi denveri szép szerződést az előző szezon után. Cutler 9 passzkísérletéből 7 volt jó, ez 75 yardot és egy touchdownt eredményezett. A túloldalon az a terv, hogy idén Chad Henne lesz a kezdő irányító, aki 17 passzt dobott el, ezek közül 12 ért célba, 130 yard és egy TD szerepel még a statisztikák között. Alighanem ha Henne így játszik, akkor valóban ő kezdhet, bár a legfrissebb hírek szerint Blake Bortles is gyakorol majd az első csapattal az előttünk álló héten. A draft harmadik választottja 17-et passzolt, 11 volt sikeres, 160 yardot hozott össze. Érdekes lesz figyelni a Jaguars irányítókérdését az alapszakaszig hátralévő három hét során. Ami a futókat és elkapókat illeti, Marqise Lee-nek volt egy elkapott TD-je, Toby Gerhart pedig egy 18 yardos futással vétette észre magát. Chicagói oldalon Matt Forte futójátéka kezd aggasztóvá válni, a múlt hét után megint mínusz yardokkal zárt (igaz, passzokat kapott el), várhatóan inkább a levegőben lesz hatékony a Bears a szezon során, főképp a Marshall - Jeffery elkapó páros viheti a hátán a csapatot. Ami magát a meccset illeti, az első félidőt követően (nagyjából ennyit játszottak a kezdők) 16-7-re a Jags vezetett, ami legalábbis elgondolkodtató lehet chicagói részről.

Zach Ertz a liga egyik legjobb tight endje lehet

New England Patriots - Philadelphia Eagles: 42-35 Jó sok pontot hozott a Pats és az Eagles meccse. Tom Brady első támadássorozata egy interceptionnel végződött, Cary Williams 77 yardos visszahordott TD-t szerzett belőle. Ezt leszámítva szinte tökéletes volt a háromszoros Super Bowl győztes, a második sorozat végén egy 15 yardos touchdownt dobott Thompkinsnak, 81 yarddal zárt, 10-ből 8 jó passzal. Ezután jött a második körben draftolt Jimmy Garoppolo, aki 12 passzból csak hatot juttatott célba, ezekből kettő is touchdown átadás volt. A második negyedben tudott támadó TD-ket szerezni az Eagles, Nick Foles (10/8, 81 yard, 1 TD) Zach Ertznek adott TD-passzt, majd Mark Sanchez is dobott egy touchdownt. Az elkapók közül a második körös Jordan Matthews emelkedett ki, 9 elkapással és 104 yarddal. Mindkét oldalon hiányzott a két legfontosabb elkapó (Gronkowski és Dobson illetve Cooper és Maclin).

New Orleans Saints - Tennessee Titans: 31-24 Drew Brees továbbra is hasizomproblémákkal küzd, így nem lépett pályára a Saints második meccsén sem. Nem játszott rosszul a Titans kezdő irányítója, Jake Locker, 11-ből nyolc jó passz, 75 yard és egy touchdown szerepelt a neve mellett, utóbbit annak a Justin Hunternek dobta, aki az első előszezoni meccsen gyengén futotta az útvonalakat, így az elkapók edzője levetette a nevét a mezéről, és a JAG feliratot tetette rá (Just Another Guy - szabadfordításban: egy srác a sok közül). Hunter négy elkapásból 111 yardot és két TD-t hozott össze a Saints ellen. A Titans két futója nagyjából hasonló teljesítményt nyújtott (Greene 9 futás 46 yard, Sankey 6 futás 31 yard), és nagyjából ugyanez volt a helyzet a Saintsnél is (Ingram 5 futás 19 yard, Robinson 4 futás 11 yard). Jimmy Graham két TD-elkapással vétette észre magát, mindkettő után "bezsákolta" a labdát az alsó kapufa fölé, amiért mindkétszer 15 yardos büntetést kapott a csapata - idén az ilyen ünneplés már szabálytalan. Gyors zárójeles megjegyzés: mind Zach Mettenberger, mind Ryan Griffin kiválóan szerepelt, mindkettejükben van kezdő irányítói potenciál.

Matthew Stafford remekül mutatkozott be

Oakland Raiders - Detroit Lions: 27-26 Az eredmény csalóka: amíg a Lions kezdői játszottak, 0-14 volt az állás. Calvin Johnson ezúttal sem játszott, Matthew Stafford azonban így is nagyon megbízható volt, 10 passzából 9 volt jó, 88 yardot és két touchdownt szerzett. Az első TD-t a Seattle-ből szerződtetett Golden Tate kapta el, ami bíztató a Lions rajongóknak. A Raidersnél mindhárom irányító közepes teljesítményt nyújtott, a futóknál is ez volt a helyzet. Matt Schaub kezdett, 13/8, 87 yard, egy interception az ő mutatója, bár az eladott labda inkább James Jones hibája volt. Derek Carr 16/9, 109 yard, egy touchdown-os mutatóval zárt, meg egy agyrázkódással, meglátjuk, hogy ez mennyiben hátráltatja.

Seattle Seahawks - San Diego Chargers: 41-14 A címvédő egy rájátszásba jutott csapatot vert rommá. Persze nem nagyon szabad az előszezoni meccsekből kiindulni, de hihetetlen volt a különbség. Russell Wilson négy támadássorozatot vezetett: 3 touchdown, egy mezőnygól. Két TD-t maga Wilson futott meg, a harmadikat pedig Robert Turbin. Wilson 13 passzából 11 volt jó, 121 yardért. Amikor utoljára pályára lépett a kezdőcsapat, 24-0 volt az állás. Hozzá kell tenni a történethez, hogy Philip Rivers csak egy sorozatot volt a pályán, utána Kellen Clemens játszotta végig az első félidőt a kezdőcsapat maradék részével. Érdekes, hogy Wilson cseréinek, Terrelle Pryornak és B.J. Danielsnek is volt egy-egy futott touchdownja.

Sam Bradford megizzadt Julius Peppersék ellen

St. Louis Rams - Green Bay Packers: 7-21 Bemutatkozott az előszezonban Aaron Rodgers és Sam Bradford, és mindketten jól szerepeltek, különösen a Green Bay irányítója, akinek 13 passzából 11 volt jó, 128 yarddal és egy TD-vel zárt, amit Randall Cobb kapott el három yardról. Eddie Lacy egy sorozatot volt a pályán, 5 futásból 25 yardot hozott össze, és volt két elkapása is 22 yardért. Várhatóan rendkívül produktív éve lesz, mint ahogyan Cobbnak is. A Rams futói közül ezúttal Cunningham játszott jól, Stacy nem nagyon tudott mit kezdeni a Packers védelmével. Az is problémás, hogy nem volt egyetlen játékosa sem a hazai csapatnak, aki kettőnél több labdát kapott el. Ami Michael Samet illeti, megszerezte NFL-pályafutása első sackét, viszont az a Westbrooks, akivel harcol a kerettagságért, sokkal jobban játszott nála.

Cincinnati Bengals - New York Jets: 17-25 Andy Dalton tökéletesen mutatkozott be hazai pályán az új szezonban, mind a nyolc passzkísérlete jó volt, 144 yardot és egy touchdownt hozott össze. A Jets 49-9-es vereséget szenvedett tavaly a Bengals ellen, így ezt a mérkőzést bosszúmeccsként emlegették New Yorkban. A bosszú meglett, de amikor a Cincinnati kezdői elhagyták a pályát, a hazai csapat 17-3-ra vezetett. A Jets kezdői a Bengals cseréi ellen fordítottak. Éppen ezért megtévesztőek a játékosok számai, hiszen Geno Smith és Michael Vick is cserék ellen szerepelt. Sokkal érdekesebb az, hogy Giovani Bernard középszerű volt, A.J. Green és Mohamed Sanu viszont kiváló számokat mutatott, márpedig a Jets védelme a jobbak közé szokott tartozni a ligában.

Tony Romo jól játszott, de súlyos gondok vannak Dallasban

Dallas Cowboys - Baltimore Ravens: 30-37 Tony Romóra voltak kíváncsiak az emberek, aki hátműtéte után először lépett pályára. Az első sorozatban egy rossz játékkezdés után nem jutott el a labda Romóhoz, Upshaw visszavitte TD-re. A következő sorozatban Romo szép támadást vezetett, a végén Dez Bryant kapott el egy 31 yardos átadást. Romo ötből egy passzt rontott csak el, 80 yardig jutott. A touchdown utáni kirúgást viszont Deonte Thompson hordta vissza 108 (!) yardról, így 14-7-re vezetett a Ravens anélkül, hogy a kezdő támadók pályára léptek volna. Ray Rice és Bernard Pierce is kiválóan futott, így nem volt meglepő, hogy a nagyszünetben 27-10-re vezetett a Baltimore. Joe Flacco nem volt viszont meggyőző, 17-ből csak 9 passza volt jó, 113 yardot dobott össze, és egy TD-átadást is jegyzett, amit Torrey Smith kapott el. A túloldalon DeMarco Murray átlag felettit, de nem kiemelkedőt nyújtott, Dez Bryant és a tight end Gavin Escobar teljesítménye emelkedett ki az elkapásokat tekintve.

Hozzászólások