NFL - Nem mostanában fog véget érni a Goodell-éra az NFL-ben
Nem mostanában fog véget érni a Goodell-éra az NFL-ben
Fotó: Europress/AFP

Nem mostanában fog véget érni a Goodell-éra az NFL-ben


2017/08/21 17:58

A jelek szerint nem lesz igazuk azoknak, akik Roger Goodell NFL-komisszárius állását „féltették” attól, hogy a Tom Brady mellett a Deflategate folyamán végig kiálló Pats-tulaj, Robert Kraft után a Dallas Cowboys-t birtokló Jerry Jones-t is magára haragította a dallasi futózseni, Ezekiel Elliott hat meccses eltiltásával. Egybehangzó tengerentúli értesülések (Sports Business Journal, ESPN) szerint hamarosan ugyanis bejelenthetik az 58 éves Goodell szerződéshosszabbítását, melynek értelmében a komisszárius 2024-ig maradhatna az NFL élén.

Arról, hogy mennyit kereshet a commish sokat nem tudhatunk, legutóbb 2015-ben hozta nyilvánosságra a liga a fizetését, akkor a különböző kompenzációkkal együtt 31,7 millió dollárt keresett a 2006 óta regnáló sportvezető. Azóta az NFL feladta non-profit státuszát, aminek köszönhetően nem köteles beszámolni a komisszárius gázsijáról. (2012-ben egyébként 44 millión tetőzött Goodell apanázsa, azóta ezt folyamatosan csökkentették.) A pontos összegről egyébként egy Arthur Blank Falcons-tulaj által vezetett tulajdonosi bizottság dönt majd, melynek Blank mellett tagja még az említett Kraft, illetve a Panthers élén álló Jerry Richardson.

A Goodell-érát számos botrány feketítette be eddig, melyek közül kiemelendő az agyrázkódás-krízis, valamint a játékosok családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyeinek elmismásolása. Legutóbb valószínűleg e téren próbált meg új fejezetet nyitni Goodell és stábja, amikor Elliottot váratlanul hat meccsre meszelték el attól függetlenül, hogy a bíróság nem talált elég bizonyítékot elítélésére.

via SB Nation

Hozzászólások