NFL - Mi lesz veled, Antonio?!
Mi lesz veled, Antonio?!
Fotó: Europress/AFP

Mi lesz veled, Antonio?!

Rév DánielRév Dániel
2019/03/08 16:20
Antonio Brown lassan olyan lesz, mint Mátyás király a mesékben. Még a Pittsburgh Steelers alkalmazottja, de nem is, csütörtökön elcserélték Buffalóba, de nem is, és ha olyan helyre cserélik, ami nem tetszik neki, még az is lehet hogy visszavonul. Vagy nem is.

Keleti parti idő szerint csütörtök este, nálunk péntek hajnalban robbant a bomba: a Pittsburgh Steelers és a Buffalo Bills megegyezett egymással, az NFL egyik legjobb elkapója, Antonio Brown Buffalóban folytathatja pályafutását. Mint emlékezetes, Brown a szezon utolsó mérkőzésén már nem kapott lehetőséget a Steelersben, miután nem jelent meg a csapata szombati edzésén. Hamar kiderült, hogy nem egy sima késésről volt szó, Brown elégedetlen volt, leginkább azzal, hogy a csapat vezetése még mindig az irányítót, Ben Roethlisbergert tartja fontosabbnak a franchise számára.

Brown később leült a klubelnök ifj. Art Rooney-val, a találkozó után pedig azt mondták, egyetértettek abban, hogy itt az idő elválni. Csak éppen Brown szerződése még három szezonon át Pittsburghhöz köti, és amennyiben hivatalosan a csapat keretéhez tartozik március 17-én, jár neki egy 2,5 millió dolláros bónusz. Márpedig ez az összeg azért aprópénznek nem mondható: Brown elkapópárja, JuJu Smith-Schuster újonc szerződése alapján idei fizetése 1 millió dollár alatt fog maradni.

Így aztán a Steelers egy mai (március 8.) határidőt szabott meg, ameddig szerette volna elcserélni Brownt, hozzátéve, hogy áron alul semmiképp nem fogják elengedni az elkapót, akkor inkább megküzdenek a játékos egójával házon belül. Természetesen több csapat neve is felmerült lehetséges partnerként, volt szó a Broncos, a Jets, a Redskins, a Titans és a Raiders érdeklődéséről is. Csütörtökön viszont kész tényként közölte az amerikai sajtó nagy része, hogy a Steelers a Buffalo Bills-zel egyezett meg a cseréről.

Úgy tűnik, Brown továbbra is ellenfélként játszhat a Bills ellenÚgy tűnik, Brown továbbra is ellenfélként játszhat a Bills ellen Fotó: Europress/AFP

Ehhez képest péntek reggelre jött a közlemény a Bills részéről: hiába álltak közel a megegyezéshez, úgy döntöttek, hogy nem mennek bele az üzletbe, így Brown marad a Steelers játékosa. Egyelőre. Brandon Beane, a Bills általános igazgatója ugyan nem mondta ki, de minden bizonnyal az tántorította el őt az üzlet megkötésétől, hogy Brown nem mondta biztosan, hogy vállalja a játékot a Billsben, márpedig egy hasonló helyzetért, mint amit a Steelers átélt Le'Veon Bellel egy éve, senki egy petákot nem fizetne, nem hogy értékes draftcetliket.

Hogy mi lesz Brownnal, azt persze még nem tudni. Lehet, hogy olyan helyre cserélik, ahová szívesen menne (várhatóan kisebb csereértékért), lehet hogy olyan helyre kerül, ahonnan inkább visszavonul, és az is lehet, hogy mégis csak meggyőzhető lesz arról, hogy érdemes Pittsburghben maradnia. 

Akárhogy is alakul a helyzete, az biztos, hogy az ő ügye is csak egy újabb bizonyíték a sorban: a játékosoknak egyre nagyobb beleszólásuk van saját sorsukba az NFL-ben is.

Hozzászólások