NFL - Még a magyar bajnokságban is kínos lenne az NFL-játékos bakija
Még a magyar bajnokságban is kínos lenne az NFL-játékos bakija
Fotó: Europress/AFP

Még a magyar bajnokságban is kínos lenne az NFL-játékos bakija

Németh DánielNémeth Dániel
2017/11/24 13:45

A Los Angeles Chargers egyike azon csapatoknak, amely rúgóhiányban szenved. A csütörtök esti, hálaadásnapi mérkőzésen látottakra azonban még talán a legedzettebb Chargers-szurkolók sem voltak felkészülve.

A csapat szenvedése még nyáron kezdődött, amikor is a trükkös lövéseiről ismert, Younghoe Koo miatt kirúgták az átlagosan teljesítő Josh Lambót. Utóbbi az első két évében 81,3%-os pontossággal rúgott mezőnygóloknál, így valahol érthető, hogy a csapat szeretett volna jobb játékost szerezni.

Koo trükkös lövéseit valóban érdemes nézegetni az interneten, az NFL-ben azonban pocsék teljesítménnyel mutatkozott be. Első két meccsén két meccset eldöntő mezőnygólt is kihagyott, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Chargers rosszul kezdje a szezont.

 

Négy találkozó után kivágták, ami nem volt meglepetés: a Dél-koreai rúgó a próbálkozások felét tudta pontra váltani.

A Chargers egy régi ismerőshöz fordult

A most 36 éves Nick Novak egykoron megbízható játékosnak számított, a San Diego Chargersnél eltöltött négy éve alatt kettő olyan esztendő is volt, amely során 90% fölött értékesítette a mezőnygóljait (miközben egyetlen extra pontot hibázott el). 2014-ben küldte el a csapat, majd ezt követően két évet a Houston Texansnál játszott.

A rúgóproblémákkal küzdő Chargers 2017-ben újraigazolta az épp csapat hiányában szabadon igazolható Novakot, aki valamelyest javított a helyzeten, de az egyértelműen látszik, hogy nem lesz hosszú távú megoldás. A Dallas Cowboys ellen ráadásul meg is sérült a háta, így a csapatnak alternatív megoldás után kellett néznie.

Már a gyakorlásnál sem ment

Idén épp a Dallas Cowboys volt az a csapat, amelyik kénytelen volt kényszer megoldáshoz fordulni, mert Dan Bailey ágyéksérülést szenvedett. Akkor a safety Jeff Heath vállalta el az extra pontokat és a kirúgásokat, és meglepően jól teljesített: csak egyszer hibázott, a kirúgásait pedig a tavaly visszavonult punter, Pat McAfee is dicsérte.

A Chargers edzői stábja a puntert, Drew Kasert küldte el melegíteni, de olyasmi történt, amire aligha voltak felkészülve: a játékos a bemelegítés során használt hálót sem találta el, pedig mindösszesen pár méterről kellett elrúgnia a labdát. Később azt állította, a labda jó irányba ment, de a háló lyukas volt, és azon keresztül lőtte át a labdát.

Végül csak bemutatkozott rúgóként

Az mindenesetre biztos, hogy az edzők nem különösebben bíztak benne, előbb a labdavesztést kockáztatva egy 13 yardos negyedik kísérletre mentek rá, majd a sérült Novakot küldték pályára. Egyik megoldás sem működött, ezért Kaser végül három extra pontot rúghatott, az első alkalommal sikerrel járt, a másik kettőt viszont mellérúgta.

Mentségére szóljon, neki egyébként nem ez lenne a feladata, és karrierje során ezt megelőzően soha nem próbálkozott rúgással. 

A Los Angeles mindenesetre továbbra is harcban van a rájátszásért, mivel a rúgóhelyzet ellenére is 28-6-ra győztek a szétesni látszó Dallas Cowboys ellen.

Hozzászólások