NFL - Matt Nagy lett a Chicago vezetőedzője
Matt Nagy lett a Chicago vezetőedzője
Fotó: Twitter

Matt Nagy lett a Chicago vezetőedzője

Németh DánielNémeth Dániel
2018/01/08 19:24

A Chicago Bears bejelentette, mindenben megállapodtak a Kansas City Chiefs támadókoordinátorával, Matt Naggyal, aki a jövőben a franchise főedzőjeként dolgozik majd.

Nagy népszerű célpontnak számított a főedző-jelöltek között, különösen azoknál a csapatoknál, ahol fiatal irányító fejlesztéséhez kerestek szakembert. A Bears az előző idényben szerezte meg a draft második választásával Mitchell Trubiskyt, aki első évében 12 mérkőzésen volt kezdő. Ezalatt 2193 yardot, 7 passzolt és 2 futott TD-t szerzett 7 eladott labda mellett.

A hírek szerint Nagynak tetszett a fiatal irányító teljesítménye amikor a Chiefsnél járt, ami szintén szerepet játszhatott a Bears vezetőségének döntésében. Matt Nagy 2013-ban csatlakozott a Chiefshez (előtte a Philadelphia Eaglesnél is lehetőséget kapott kisebb szerepkörökben). Kezdetben az irányítók mellett dolgozott, 2016-tól ő volt a csapat támadókoordinátora.

A szakembernek nagy szerepe volt Alex Smith 2017-es feltámadásában. Az irányítót korábban kockázatot kerülő, game manager típusú játékosnak tartották, a mostani alapszakaszban viszont 4042 yard, 26 TD és 5 interception állt a neve mellett.

Ezen kívül Smith zárt a legmagasabb passer ratinggel, amivel többek között az MVP-várományos Tom Bradyt is megelőzte.

Nagy rendszerében kitűnően játszott az újonc Kareem Hunt is futóposzton, ami szintén fontos lehet a Chicago szempontjából. A Bears két legveszélyesebb fegyvere ugyanis két futó, Jordan Howard és Tarik Cohen voltak. Az egyik legfontosabb teendője az lesz az utószezonban a csapatnak, hogy találjanak megfelelő elkapókat is fiatal irányítójuknak, 2017-ben ugyanis a 614 yarddal záró Kendall Wright volt a legeredményesebb ezen a poszton.

via sbnation

Hozzászólások