NFL - Meghatódva köszöntötte az életét megmentő orvosokat az ex-NFL-es
Meghatódva köszöntötte az életét megmentő orvosokat az ex-NFL-es
Fotó: Europress/Getty

Meghatódva köszöntötte az életét megmentő orvosokat az ex-NFL-es

Németh DánielNémeth Dániel
2017/05/26 15:43

A Seattle Seahawks korábbi elkapója, Ricardo Lockette egy tűzoltóknak rendezett konferencián beszélt Washingtonban. Az esemény azért volt különleges, mert lehetősége adódott arra, hogy köszönetet mondjon az életét megmentő mentősöknek.

Ricardo Lockette NFL-es karrierje 2015 november 1-jén zárult le, amikor súlyos nyaksérülést szenvedett egy visszahordás során. A játékos a Dallas Cowboys strong safetyjétől, Jeff Heathtől kapott egy komoly - egyébként szabályos - ütést, ami után nem tudta folytatni a mérkőzést. Az ütközés komolyságát jelzi, hogy Lockette akár bele is halhatott volna a sérülésébe, ha nem érkezik hamar szakszerű segítség. (Az esetről a játékos a the Players Tribune hasábjain írt.)

A mentősök gyors beavatkozásának köszönhetően Lockette életben maradt és járni is tud.

"Azért lehetek itt, azért ölelhetem meg az anyukám, azért láthattam a lányom általános iskolás ballagását, mert ti itt vagytok. Ez olyan, mintha az angyalaimhoz beszélhetnék. Olyan emberekhez, akik megmentették az életem."

Lockette reuintes with paramedics who saved his life

The formerSeahawkgets a big surprise at the Washington Fire Chiefs convention

Lockette nem tudott arról, hogy a konferencián azok a mentősök is megjelentek, akik ellátták a pályán. Amikor észrevette őket, könnyekben tört ki, és köszönetet mondott a munkájukért.

Hozzászólások