NFL - Komoly csata várható az NFL legizgalmasabb csoportjában
Komoly csata várható az NFL legizgalmasabb csoportjában

Komoly csata várható az NFL legizgalmasabb csoportjában


2017/09/05 14:41

Az AFC West az a csoport, ahol a játékosállomány alapján mindegyik csapatnak reális esélye lehet a rájátszásra. Jelenleg a fiatal játékosaival elképesztően izgalmas projekttel rendelkező Oakland Raiders és az Andy Reid zsenialitásában bízó Kansas City Chiefs tűnik kiemelkedőnek ebben a divízióban, de ha a Broncos védelme nem esik vissza, a Chargers pedig - immáron Los Angelesben - limitálni tudja a sérülések számát, ők is ott lehetnek a playoff-várományosok között.

Oakland Raiders – Töretlen fejlődés?

A tavalyi offseason után nagyok voltak a várakozások a Raidersszel szemben, Jack Del Rio csapata pedig maximálisan meg is tudott felelni ezeknek, idén sincs okunk azt gondolni, hogy ez másként lesz. A Derek Carr vezette offense tavaly is ligaelit volt, a visszatérő Marshawn Lynch, valamint a tight-end Jared Cook ehhez az egyébként is jól működő támadósorhoz ad majd hozzá két további hasznos opciót.

Ha az offense az újonnan kinevezett koordinátorral, Todd Downinggal valóban tovább javul, Carr legit MVP esélyes lesz.

A nagyobb gondok a védőoldalon lehetnek, ahol a front sevenre ráférne némi erősítés – Khalil Mack tündöklése mellett is a legkevesebb sacket mutatták be például tavaly a ligában. A drafton ugyanakkor az első és a második körben is a vártnál lejjebb csúszó defensive backeket húztak.

Volt azért némi dráma az off-seasonban, mégpedig egy viszonylag fontos építőkocka, a tackle Donald Penn körül, aki nemrégiben fejezte be holdoutját. Ezzel együtt a Raiders kiváló fiatal magja sikerre van ítélve, idén nem lehet más céljuk, mint a konferenciadöntő elérése…

Kansas City Chiefs - Új vetélytárs rázhatja meg Alex Smith-t

A Kansas City Chiefs tavaly konzisztens játékot hozott, ugyanakkor bebizonyosodni látszik, hogy a PO-ban Alex Smithszel és az általa képvisel óvatos játékkal nemigen lehet messzire. Valószínűleg a Chiefs stábja is emiatt cserélt fel a drafton a Smithnél „izgalmasabb” Patrick Mahomes-ért, egyelőre azonban Brett Veach GM váltig állítja, nincs semmiféle irányítókérdés a csapatnál.

Nem ez lehet azonban az egyetlen gond a kansasieknél, Spencer Ware személyében ugyanis kezdőfutójuk is lesérült az alapszakaszban, igaz Mahomeshoz hasonlóan a szintén újonc Kareem Hunt is biztató volt az előszezonban.

Akadtak emellett a csapatnak fontos távozói: az elkapó-brigádból Jeremy Maclin Baltimore-ba igazolt, a védelemben pedig természetesen az Atlantába igazoló Dontari Poe pótlása jelenthet nagy nehézséget. Mindemellett a Chiefs egy masszív védelemmel, valamint a tavaly megállíthatatlannak tűnő Tyreek Hill előretörésével idén is tényező lehet a konferenciában.

Denver Broncos - A védelem cipelné rájátszásba a csapatot

A Broncosnál az offseason legfontosabb változása a kispadon történt, az egészségügyi okokból távozó Gary Kubiak helyét a Miami Dolphins tavalyi defensive coordinatora, Vance Joseph vette át. A védelemmel várhatóan most sem lesz probléma, bár a safety TJ Ward pótlása okozhat némi gondot. A többi playmaker viszont maradt, így ez az egység idén is elit lehet.

A támadók oldalán továbbra is az irányítókérdés szolgáltatja a legfőbb témát: azok után, hogy a tavalyi első körös Paxton Lynch ebben az offseasonben sem tudta megszerezni Trevor Sieamiantól a kezdő posztot, le is sérült, így visszatért a csapathoz Brock Osweiler is. Mindenesetre idén CJ Anderson is egészséges, az elkapó-felhozatal továbbra is pazar, így bárki dobál majd, célpont lesz bőven.

A támadófal erősítésére is tettek kísérletet, a szabadügynök-piacról érkezett többek közt a dallasi Ronald Leary, valamint az első kör végén is a falba húztak, így talán ezen a fronton is javulhat némileg a helyzet.

A Denvert tavaly is hajszál választotta el a playofftól (9-7), hasonló szezon várható idén is a Musztángoktól.

San Diego Los Angeles Chargers - Kórház (egy másik) város szélén?

A Chargersnél van kérdőjel bőven a költözés és az edzőváltás után - Mike McCoy helyét négy év után a buffalói OC, Anthony Lynn vette át -, de ennek ellenére nem szabad leírni a gárdát. A Philipp Rivers vezette támadógépezet idén is bivalyerős lehet a sokra hivatott újonc elkapóval, az első körös Mike Williamsszel, vagy éppen a tavaly berobbanó tight enddel, Hunter Henry-vel.

A védelemben továbbra is vannak lyukak, Joey Bosa játéka azonban rettenetesen biztató lehet a Chargers-fanok számára, a másodéves játékos idén bejelentkezhet akár az Év Védője címre is. A secondary-re ugyanakkor bőven ráférne az erősítés.

Persze a Chargersnél az első számú kérdés, hogy képes lesz-e relatíve egészséges maradni a gárda, ebben az esetben a csoport mind a négy tagja pályázhat PO-helyekre.

AFC East

New England Patriots: címvédésre fel! | Hosszabbítás

Ha van csoport, ahol kényelmes magabiztossággal meg lehet tippelni a győztest, az az AFC East, ahol a címvédő New England Patriots zsinórban kilencedik győzelmére készül. A hazafiak nem csak azért számítanak megbízható tippnek, mert Tom Brady személyében minden idők egyik (?)

További beharangozóink:

AFC North - Lesz-e kihívója a Pittsburgh Steelersnek?

AFC South - A Tennessee Titans lenyomhatja a Houston Texanst

Beharangozóink az NFC csoportjairól:

NFC North - Idén is Aaron Rodgers lenne észak királya az NFC trónjáért folytatott harcban

NFC South - Mi lesz a legkiszámíthatatlanabb NFL-csoportban? NFC West – A védelem ismét győzelemre vezetheti a Seattle-t

NFC East – Megismételné tavalyi szezonját “Amerika csapata”

Ki nyeri a csoportot szerintünk?

Rév Dániel: Raiders. Nagyon felfelé ível ez a csapat, vajon lesz-e Super Bowl még Oaklandben?

Jaeger Ákos: Raiders. Az AFC évek óta a legkiegyenlítettebb csoportja. de idén kiemelkedik majd az oaklandi csapat.

Lasányi Csaba: Raiders. Egy pár évig biztosan meghatározó csapat lesz még a Raiders az AFC-ben.

Németh Dániel: Chiefs. Alex Smith szerződése jövőre lejár, és Mahomes miatt is kérdéses a jövője, így karrierévet várok a rutinos QB-tól.

Szántó Petra: Raiders. Lynch hazatér, a vegasi költözés előtt még össze fog állni a Raiders.

Hozzászólások