NFL - Kihagyhatja a teljes szezont a Patriots sztárja
Kihagyhatja a teljes szezont a Patriots sztárja
Fotó: Europress/AFP

Kihagyhatja a teljes szezont a Patriots sztárja


2017/08/26 12:53

Két AFC-konferenciadöntőre esélyes gárda is elvesztette kulcsemberét az előszezon pénteki játéknapján: a New England Patriotsnál nagyon úgy tűnik, hogy Tom Brady kénytelen lesz kedvenc elkapója, Julian Edelman nélkül lehozni a következő szezont, míg a Kansas City Chiefsnél a futójátékos, Spencer Ware szenvedett súlyosnak tűnő sérülést.

Legutóbb Odell Beckham Jr. bokasérülésénél (a Giants sztárja rosszabb esetben kihagyhatja a szezon első néhány hetét), kaptak erőre a preseasonnal szemben kritikus hangok, most pedig két újabb bajnokaspiráns volt kénytelen vezéráldozatokat elkönyvelni, legalábbis a legkorábbi értesülések szerint.

Julian Edelmanről a holnapi MRI után mondhatunk biztosat, ugyanakkor a hírek szerint a Patsnél úgy számolnak, hogy ACL-szakadással elvesztették a teljes következő szezonra az elkapót. Edelman a Pats első drive-ja során sérült meg, mégpedig érintés nélkül. Bár tagadhatatlan, hogy Brady egyik legbiztosabb célpontjáról van szó, valószínűleg azért nem pánikolnak Foxborough-ban: Brandin Cooks megszerzése most értékelődhet fel, Rob Gronkowski, Danny Amendola és Chris Hogan továbbra is ott lesznek, az elkapásokban remekül használható Dion Lewis pedig nemrég épült fel.

Szintén nem lehetnek túl boldogok Kansas City-ben, a Chiefsnél a running back Spencer Ware térde sérült meg, ugyanakkor a hírek szerint itt legalább nem ACL-szakadásról van szó, hanem PCL-ről. Ettől függetlenül is minimum több hetes kihagyásról beszélhetünk esetében, a szezonkezdetre erősen kétséges Ware felépülése. A Chiefsnél így a harmadik körben húzott újonc, Kareem Hunt kerülhet előtérbe running back poszton, akit az ígéretes előszezonja után rögtön a mély vízbe dobhatnak a szezonnyitányon.

via SB Nation

Hozzászólások