NFL - Kezdődnek az edzőtáborok
Kezdődnek az edzőtáborok
A Bills nyitotta meg elsőként edzőtáborát (Fotó: Europress/Getty)

Kezdődnek az edzőtáborok

Rév DánielRév Dániel
2014/07/22 12:17

Túl vagyunk az NFL-rajongók számára leginkább gyötrelmes egy hónapon, amikor június 20. és július 20. között szinte tényleg semmi nem történik a ligában. Előtte ott vannak a csapatok által szervezett különböző ismerkedő edzések (minicamp, OTA = szervezett csapattevékenység), utána pedig kezdődnek maguk az edzőtáborok. Augusztus 3-ikán kerül sor az első előszezoni mérkőzésre, a Hírességek Csarnokának hetén, majd augusztus 14-től jön maga az előszezon, csapatonként négy mérkőzéssel.

Szóval vége a holtidénynek, a Buffalo Bills vezetésével a csapatok megkezdték az előszezoni edzőtáborokat. Nagyjából 4000 szurkoló látta a Bills első edzését, a csapatnál lelkesek, és úgy gondolják, hogyha a tavalyi első körös irányító, E.J. Manuel jól fog játszani, akkor a Buffalo 1999 óta először rájátszásba kerülhet. Hírösszefoglalónk azonban egy rossz hírrel indul Buffalóból:

 • Dareus ezután a holtszezon után csak a fejét foghatja

  Nem ment át az edzőtábor előtti erőnléti teszten Marcel Dareus, a Buffalo védőfalának tagja. Dareusnak nem ez az első rossz húzása az idei holtszezonban, májusban kábítószer birtoklása miatt tartóztatták le, júniusban pedig illegális gyorsulási versenyen okozott balesetet. A héten később érkezett a hír, hogy Dareus belépett egy rehabilitációs programba, amelynek köszönhetően valószínűleg ejtik ellene a kábítószerrel kapcsolatos vádakat, míg a baleset okozását minden bizonnyal peren kívüli megegyezéssel ússza meg. Ettől még a Buffalo védelmének egyik erőssége nagy kérdőjel marad az edzők és a csapatvezetés fejében.
 • Vegyes hírek érkeztek a héten a New York Giants háza tájáról. Az elmúlt évben nyaksérülést szenvedő David Wilson megkapta a zöld lámpát az orvosoktól, így ott lehet az edzőtáborban, kérdés, hogy a nem túl sikeres 2013-mas év után idén mire lesz képes. Dolgát nehezíteni fogja, hogy visszavonult a támadófal egyik fő erőssége, Chris Snee. A guard poszton négyszeres pro bowl kerettag (all-star) Snee 10 évnyi játék után könyök- és csípősérülések miatt hagyja abba a játékot. Az irányító Eli Manninghez és apósához, a vezetőedző Tom Coughlinhoz hasonlóan Snee is 2004-ben került a Giantshez, két Superbowlt nyert együtt ez a hármas.
 • Az ország túlsó végén szerződést hosszabbított egy kiváló támadó falember, Joe Staley ugyanis 2019-ig hosszabbította meg szerződését a San Francisco 49ers csapatával. A bejelentés némileg meglepő volt, mivel a tackle 2017-ig volt szerződtetve, ám a csapat számára kedvezőbb konstrukcióban több pénzt fog keresni, és teljesülhet vágya, amely szerint pályafutása végéig egy csapatban szeretne játszani.
 • Aldon Smith nem megy börtönbe

  Megúszta a börtönbüntetést Aldon Smith. A San Francisco passzsiettetője 12 napos börtönbüntetést kapott, tiltott fegyverviselés és ittas vezetések miatt, ám az ítélet megváltható 12 napnyi közmunkával. Az érdekesség az, hogy Smithnek hétfőnként kell majd dolgoznia, így néhányszor mérkőzések utáni napon fogják majd be. Kérdés, hogy a büntetés együtt jár-e eltiltással is, amely ilyen ügyek esetén megszokott az NFL-ben.
 • Három mérkőzésre szóló, fizetésmegvonással járó eltiltást kapott Mike Priefer, a Minnesota Vikings speciális egységének koordinátora. A sztori még januárban kezdődött, amikor a csapat korábbi puntere, Chris Kluwe azt írta egy cikkében, hogy Priefer homofób megjegyzéseket tett abban az időszakban, amikor Kluwe a csapatnál volt. A Vikings egy vizsgálatot rendelt el, amelynek célja két kérdés megválaszolása volt: tényleg mondott-e vállalhatatlan dolgokat Priefer, és Kluwe esélyegyenlőségi aktivizmusának volt-e része a csapattól való elküldésében. A vizsgálat végül megállapította, hogy Priefer egyszer bizonyíthatóan mondott homofób dolgot, ezért kapta a három mérkőzéses eltiltást, míg Kluwe távozásával kapcsolatban az lett okként megállapítva, hogy a játékos gyenge formát mutatott, és hogy az aktivizmus elvette a munkájától a koncentrációt.
 • 2015-ben, 50 év után új helyszínen lesz majd az NFL draftja. A játékosbörze helyszíne Los Angeles vagy Chicago lesz, miután az eseménynek 2006 óta otthont adó New York-i Radio City Music Hall jövőre áprilisban és májusban sem áll rendelkezésre. A draftot 1965 óta rendezték New Yorkban.
 • Jay Glazer és Michael Strahan (a kép szélein) a Fox munkatársai

  Bejelentették, hogy a Hírességek Csarnokába idén bekerülő személyek beiktatási beszédét kik mondják majd. A legmeglepőbb név a listán Jay Glazer, aki a Fox Sports szakértője, és egyik legjobb barátja, Michael Strahan beiktatási beszédét mondhatja majd el. Három gyermek mondhat beszédet édesapjáról, Derrick Brooks és Walter Jones fiai, Decalon és Walterius, illetve Claude Humphrey lánya, Cheyenne Humphrey-Robinson. Aeneas Williamset édesapja, Lawrence iktathatja be. A maradék két korábbi játékos pedig egykori edzőjét kérte fel, a Csarnokba első punterként bekerülő Ray Guy beiktatási beszédét John Madden mondhatja el, míg Andre Reed Marv Levy-t kérte fel, mindketten tagjai a Hírességek Csarnokának.
 • Egy mez mind felett

  Végezetül pedig két színes hír két újonc irányítóról, amolyan top-flop megosztásban: Johnny Manziel meze vezeti az eladási listákat az NFLShop.com weboldalon, legalábbis a liga első pénzügyi negyedévében a Browns 2-es számú meze volt a legkelendőbb. Miközben Manziel egyelőre a második számú irányító a csapatán belül. A további sorrend: Russell Wilson, Colin Kaepernick, Peyton Manning, Richard Sherman, a hatodik helyen pedig az első nyíltan homoszexuálisan draftolt játékos, Michael Sam meze található.
 • Az újonc irányítók flop rovatában pedig Zach Mettenberger szerepel, akit a hatodik körben draftolt a Tennessee Titans együttese. Mettenbergert egy Nashville-i szórakozóhelyen vágták arcon, az elkövető pedig annyit kiabált csak, hogy "Roll Tide". Ez az Alabama egyetem harci kiáltása, Mettenberger pedig a nagy rivális LSU irányítója volt. A szakértők szerint 2015-ben jó eséllyel harcolhat majd a kezdő irányító pozíciójáért a Titansnél. Hacsak addig meg nem találja még néhány elvakult Alabama-szurkoló...
Hozzászólások