NFL - Elképesztő játékkal mutatkozott be az egyetemi irányítósztár - videó
Elképesztő játékkal mutatkozott be az egyetemi irányítósztár - videó
Fotó: Europress/AFP

Elképesztő játékkal mutatkozott be az egyetemi irányítósztár - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2017/09/15 12:03

A Houston Texans a múlt heti Jacksonville Jaguars elleni - már-már megalázó - vereséget követően legyőzte a Cincinnati Bengals csapatát az NFL 2. fordulójának csütörtök esti mérkőzésén. A találkozó hőse a 49 yardos futásával a nap legszebb játékát bemutató Deshaun Watson volt.

A Cleveland Browns-os DeShone Kizer pályára lépésével eldőlt, hogy ő lett a 2017-es draft első újonc irányítója, aki pályára léphetett NFL-meccsen. Sokat azonban nem kellett várni Watsonra sem, akit félidőben küldött be Bill O'Brien a pocsék teljesítményt nyújtó Tom Savage helyére. Watson ugyan kiosztott egy TD-t a Jaguars ellen, de a támadósor vele sem nézett ki sokkal jobban, ennek ellenére őt jelölték ki a csapat kezdő irányítójának.

Nem volt ez másképp a Cincinnati ellen sem - összesen 125 passzolt yardig jutott -, de legalább rendre megtalálta a csapat legnagyobb playmakerét, DeAndre Hopkinst, és a pocsék támadófal mögött jól jött a mozgékonysága is. A Texans győzelme azonban elsősorban a védelmen múlt, JJ Wattéknak sikerült 9 ponton (három mezőnygólon) tartani Andy Daltonékat. Ami a vörös hajú irányítót illeti: ezúttal nem volt annyira rossz, mint a Baltimore Ravens ellen, ahol öt labdát is eladott, de pontokat nem nagyon tudtak felpakolni a táblára.

A "pontgyártást" a Texans kezdte meg, miután Kareem Jackson fantasztikus játékának köszönhetően kiütötték az NFL-történet leggyorsabb játékosának, John Rossnak a kezéből a labdát. TD-t ugyan nem sikerült elérni a bravúros megmozdulásból, de egy ennyire pontszegény találkozón a mezőnygóloknak is nagy szerepe volt. 

Az első félidőben három elképesztően látványos megmozdulásnak köszönhetően láthatott a közönség újabb pontokat. Előbb a bengalsos AJ Green húzott le a levegőből egy labdát három ember gyűrűjében (mezőnygól lett belőle), majd Watson mutatta meg, miért is lehet belőle igazán veszélyes fegyver az NFL-ben is.

Kicsivel több mint egy perccel a félidő vége előtt 15 yardot kellett volna haladniuk harmadik kísérletnél, amikor észrevette a folyosót maga előtt, begyújtotta a rakétákat, és egy 49 yardos futásból megszerezte NFL-es karrierje első futott TD-jét.

A félidőt végül 10-6-tal zárták a csapatok, Dalton és Alex Erickson nagy játéka miatt. A második félidő még kevesebb pontot hozott, a Bengals ugyan feljött egy pontra egy újabb mezőnygóllal, de két perccel a vége előtt a Texans rúgója, Ka'imi Fairbairn is bevert egy hárompontost.

Ezzel a végeredmény is kialakult, 13-9-re nyert a Texans, de egyelőre komoly gondok akadnak a szezon előtt még rájátszásesélyesnek tartott csapatnál. A Bengals szurkolóinak pedig a támadósor teljesítményét látva még nagyobb okuk van a pánikra.

Hozzászólások