NFL - Elképesztő dráma: dupla kapufás mezőnygóllal esett ki a Chicago
Elképesztő dráma: dupla kapufás mezőnygóllal esett ki a Chicago
Fotó: Europress/AFP

Elképesztő dráma: dupla kapufás mezőnygóllal esett ki a Chicago

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/07 09:22

A címvédő Philadelphia Eagles óriási csata végén 16-15-re nyert a Chicago Bears vendégeként a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójában, így bejutott a Nemzeti főcsoport elődöntőjébe.

A philadelphiai csapat az alapszakasz utolsó fordulójában harcolta ki a rájátszásba kerülést, ott pedig a harmadik kiemelt Chicagóhoz látogatott. A Soldier Fielden rendezett vasárnapi mérkőzés első félidejében a védelmek remekeltek, 30 perc alatt egyetlen touchdown sem született, s 6-3-as Bears-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőre mindkét támadósor feljavult. A harmadik negyed elején a tavalyi rájátszás hőse, Nick Foles vezette a hazaiak célterületére együttesét, majd a vendéglátók előbb egy mezőnygólt szereztek, a negyedik játékrészben pedig fiatal irányítójuk, Mitchell Trubisky vezényelt le egy kitűnő támadást, touchdownt szereztek, mellyel 15-10-es előnybe kerültek.

 

Ezzel azonban a Bearsnek még nem sikerült megtörnie a vendégeket, Foles ugyanis ismét bizonyította, hogy a liga legjobb csereirányítója, s kevesebb mint egy perccel a vége előtt touchdown-passzt adott Golden Tate-nek. A hatpontos gól után a vendégek kétpontos kísérlettel próbálkoztak, hogy három pont előnybe kerüljenek, ám nem jártak sikerrel. 

Mindez azt jelentette, hogy a Bears már egy - három pontot érő - mezőnygóllal megnyerhette volna az összecsapást, Trubisky pedig szép játékokat bemutatva az Eagles térfelének közepéig kormányozta a csapatot, így Cody Parkey 43 yardról próbálkozhatott rúgással, Méghozzá kétszer is, mivel a Philadelphia néhány pillanattal az első - sikeres - rúgása előtt időt kért. 

A második kísérlet aztán a jobb kapufáról az alsóra vágódott, onnan pedig kifelé szállt, így a Phialdelphia jutott tovább.
Eredmény, rájátszás, 1. forduló:

Nemzeti Főcsoport (NFC):
Chicago Bears (3.)-Philadelphia Eagles (6.) 15-16
Dallas Cowboys (4.)-Seattle Seahawks (5.) 24-22

Amerikai Főcsoport (AFC):
Baltimore Ravens (4.)-Los Angeles Chargers (5.) 17-23
Houston Texans (3.)-Indianaplis Colts (6.) 7-21

MTI

Hozzászólások