NFL - Életben tartotta playoff-álmait a Dallas Cowboys
Életben tartotta playoff-álmait a Dallas Cowboys
Fotó: Europress/AFP

Életben tartotta playoff-álmait a Dallas Cowboys

Németh DánielNémeth Dániel
2017/12/01 09:03

A Dallas Cowboys 38-14-re legyőzte a Washington Redskinst az NFL 13. játékhetén, ezzel életben tartották rájátszásról szőtt álmaikat. A hazaiak hőse a 127 yardot és 1 TD-t futó Alfred Morris lett.

Azóta, hogy eldőlt: Ezekiel Elliott kénytelen letölteni hat meccses eltiltását, a Dallas futójátéka drasztikusan visszaesett, Dak Prescott teljesítménye pedig jócskán elmaradt a várakozásoktól.

Csütörtök este - a Wasingtonhoz hasonlóan - győzelmi kényszerben léptek pályára. A találkozón az volt a tét, melyik csapat tudja életben tartani a playoff-álmait, az idén elképesztően kiegyensúlyozott NFC-ben ugyanis a wild cardhoz még az is lehet, hogy a 10 győzelem is kevésnek bizonyul majd.

Az első negyedben mindkét csapat álmoskásan kezdett támadóoldalon, így pontot sem láthatott a közönség. Először a Dallasiak találták meg a ritmust, egy hosszú támadósorozat végén Dak Prescott találta meg az endzone-ban egyik kedvenc célpontját, Jason Wittent.

A hazaiaknak később aggodalomra is volt oka, Prescott ugyanis egy ütés után a vállát fájlalta, de rövid orvosi vizsgálat után kiderült, nincs komolyabb baja, így folytathatta a mérkőzést. Az újonc Ryan Switzer puntvisszahordásának köszönhetően még az előnyüket is növelni tudták.

Kirk Cousinsék képtelenek voltak mit kezdeni a Dallas utóbbi időben többször is szétszedett, ezúttal életjeleket produkáló védelme ellen. Ryan Grantnek azért kiosztott egy touchdownt, így 10 pontos hátrányból várhatták a folytatást.

A Dallas azonban a második félidőben nem engedte ki a kezéből az irányítást, és elsősorban a remekül működő futójátékra támaszkodva még növelni is tudta az előnyt a csapat. Morris mellett Rod Smith is feliratkozott a táblára, miután 1 yardról begyötörte a labdát a célterületre.

A hazaiak részéről Prescott ezúttal sem játszott különösebben jól, mert hiába mutat jól a 2TD eladott labda nélkül, csupán 102 passzolt yardig jutott a tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettje.

A Cowboys szurkolói így fellélegezhetnek, csapatuk továbbra is ott van a rájátszásra esélyesek között. A következő két meccsre a sorsolásuk sem vészes, a Giants és a Raiders sincs nagy formában ebben az évben, a Seahawks és az Eagles elleni mérkőzéseken pedig már Elliottra is számíthatnak.

Hozzászólások