NFL - Egymilliárd dollárra perli az NFL-t az egyik város
Egymilliárd dollárra perli az NFL-t az egyik város

Egymilliárd dollárra perli az NFL-t az egyik város

HosszabbitásHosszabbitás
2017/04/13 12:07

Több mint egymilliárd dolláros kártérítést követel St. Louis, amiért tavaly elköltözött a városból a Rams profi amerikaifutball-csapat.

A Missouri állambeli város már benyújtotta keresetét a helyi bírósághoz, amelyben a ligától (NFL), valamint az összes NFL-csapat tulajdonosától követel kártalanítást.

"A Rams és a többi NFL-klub, valamint azok tulajdonosai megsértették az áthelyezésre vonatkozó szabályokat, szerződésszegés történt" - áll az 52 oldalas peranyagban, melyben az is szerepel, hogy milyen gazdasági károkat okozott a felperesek számára a klub elköltözése.

Az NFL szóvivője, Brian McCarthy úgy reagált, hogy a beadványnak "nincs törvényes alapja".

Az utóbbi időben nem a Rams az egyedüli költöző klub, ugyanis idén a Chargers tette át székhelyét San Diegóból szintén Los Angelesbe, ahol közösen használja majd a 2019-re elkészülő új stadiont a Ramsszel. Márciusban pedig az NFL tulajdonosi tanácsa azt szavazta meg, hogy a Raiders Oaklandből Las Vegasba költözhet. A váltással azonban meg kell várni, amíg az 1,9 milliárd dolláros új stadion felépül. A Raiders ezért a 2017-es és a 2018-as szezonban biztosan, a 2019-esben pedig valószínűleg még Oaklandben marad.

MTI

Hozzászólások