NFL - Egy évi fizetését jótékony célokra ajánlotta fel az NFL-játékos
Egy évi fizetését jótékony célokra ajánlotta fel az NFL-játékos
Fotó: Europress/AFP

Egy évi fizetését jótékony célokra ajánlotta fel az NFL-játékos

Németh DánielNémeth Dániel
2017/10/19 20:05

Chris Long, a Philadelphia Eagles védőjátékosa bejelentette, hogy az idei alapfizetését teljes egészében jótékony célokra fogja fordítani.

A 32 éves játékos az utolsó 10 alapszakasz meccsére járó fizetését azon három város között fogja szétosztani, amelyekben karrierje során játszott, így Philadelphia mellett St Louis és Boston részesül az akcióból. Long már korábban bejelentette, hogy az első hat hétre vonatkozó bérét szülővárosában, Charlottesville-ben lévő magániskolák ösztöndíjprogramjaként ajánlotta fel. Idén összesen 1 millió dollár az alapfizetése.

"A teljes 2017-es szezont bevétel nélkül fogom lejátszani, mert úgy gondolom, hogy az oktatás a legjobb módja annak, hogy mindenki számára egy jobb holnapot teremtsünk Amerikában" - írta közleményében. "Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy az oktatásban való részvétel segíthet megváltoztatni azt, amit jelenleg látunk az országban."

Long régóta ismert arról, hogy szívesen adakozik, és gyakran szólal fel különböző témákkal kapcsoltban. Két évvel ezelőtt létrehozott egy alapítványt, amivel a tiszta vízhez való hozzáférést próbálják elősegíteni világszerte, küzdenek a hajléktalanság ellen, támogatják a háborús veteránokat és a rászoruló gyermekeket.

Korábban azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy fehér játékosként először támogatta nyíltan a himnusz alatt térdelő fekete csapattársait, amikor átkarolta az öklét magasba emelő Malcolm Jenkinst. Long az előző idényben a Patriots színeiben Super Bowlt nyert, és egyike volt azon játékosoknak, akik nem mentek el a Fehér Házba.

"Néhány embernek már elege van a tweetjeimből, mert azt mondják, maradnom kellene a foci mellett. Én viszont szeretem úgy használni a közösségi médiát, mintha csak egy átlagos srác lennék, mert úgy hiszem, hogy az vagyok. Én sem mondom más embereknek, hogy maradjanak a munkájuk mellett, amikor a politikáról beszélnek."

A szülővárosában lévő neonáci mozgalmakról azt mondta: "Charlottesville-ből származom, és senki sem szeretné azt, hogy csendben üljünk amikor ilyen dolgok történnek, és semmit se mondjunk. Azt kívánom, hogy bárcsak erőteljesebben elítélte volna néhány rendkívül fontos ember ebben az országban. Meglett volna rá a lehetőségük, de nem tették."

via new york times

Hozzászólások