NFL - Colin Kaepernick újra szerepet kaphat egy NFL-csapatnál
Colin Kaepernick újra szerepet kaphat egy NFL-csapatnál

Colin Kaepernick újra szerepet kaphat egy NFL-csapatnál

Németh DánielNémeth Dániel
2017/12/19 18:47

Néhány héttel ezelőtt a Diddy művésznéven futó rapper azt nyilatkozta, szeretné megvásárolni az egész NFL-t. Az elképzelésnek nem volt sok valóságalapja, csapattulajdonosként azonban nem kizárt, hogy szerepet vállalhat a ligában. Ennek pedig még Colin Kaepernick is örülne.

Nemrég Jerry Richardson, a Carolina Panthers tulajdonosa bejelentette, hogy eladja csapatát. Az üzletember azt követően döntött így, hogy munkahelyi zaklatással kapcsolatos vádak miatt az NFL vizsgálatot indított ellene. A korábban NFL-ben játékosként is megforduló Richardson az 1995-ös bővítés óta birtokolta a franchise-t, melynek értékét jelenleg 2,3 milliárd dollárra becsülik.

Sean Combs, ismertebb nevén Diddy, elsők között jelentkezett be a potenciális befektetők közé. Célja nem más, minthogy létrehozzák az első olyan NFL-csapatot, amit többségében afroamerikai befektetők birtokolnak. "Nincs többségi tulajdonnal rendelkező afroamerikai befektető az NFL-ben. Írjunk történelmet" - írta Twitter-oldalán.

Jelenleg legkevésbé sem nevezhető sokszínűnek az NFL-csapattulajdonosok köre, mindösszesen két csapatnak van nem fehér tulajdonosa. A Jaguarst a pakisztáni születési Shahid Khan, a Billst pedig a dél-koreai származású Kim Pegula birtokolja. A helyzet azonban közel sem egyszerű, a Forbes szerint ugyanis Diddynek csupán 820 millió dolláros vagyona van, ami közel sem fedezné a Panthers 2,3 milliárdos árát.

Vagyis a nagy tervekkel rendelkező rappernek találnia kell maga mellé tőkeerős partnereket. Ebből egyelőre nincs hiány, a Golden State Warriors (bevallottan Panthers-rajongó) sztárja, Stephen Curry, és több korábbi NFL-játékos, például Maurice Jones-Drew, Greg Jennings és Shawne Merriman is jelezték, szívesen segítenének a projekt megvalósításában.

Diddy egyébként a hangzatos kijelentésekkel sem maradt adós, egy Instagramra feltöltött videóban azt mondta, első intézkedései között adna lehetőséget a kegyvesztetté vált Colin Kaepernicknek. "Azonnal kezelném a Colin Kaepernick-ügyet, és megadnám neki a lehetőséget, hogy a következő évben a kezdő helyért küzdjön."

Erre mondjuk a Panthersben pont nem lenne sok esélye, a franchise-t ugyanis a 2015-ös szezon legjobb játékosának megválasztott Cam Newton irányítja. Kaepernick mindenesetre érdeklődik az NFL-be való visszatérés iránt, és nem feltétlenül csak játékosként. Ő is egyike volt azon játékosoknak, akik érdeklődtek a befektetés iránt. "Benne szeretnék lenni a tulajdonosi körben. Valósítsuk meg!" - írta közösségi oldalán.

Kaepernick 2016-ban azzal került a figyelem középpontjába, hogy a himnusz alatti térdeléssel tiltakozott a feketéket ért rendőri erőszakkal szemben. Az irányító kezdeményezéséből egy komolyabb mozgalom bontakozott ki, a mostani szezonban már teljes csapatok tiltakoztak a himnusz előtt, alatt vagy akár közben is.

A 30 éves játékos azonban nem talált magának csapatot 2017-re, ami szerinte annak köszönhető, hogy az NFL-tulajdonosok összejátszottak ellene. Ezért pár hónapja még be is perelte őket.

via washingtopost, bbc

Hozzászólások