NFL - Buday Zoltán szerint túlságosan leírják az Eaglest a Super Bowl előtt
Buday Zoltán szerint túlságosan leírják az Eaglest a Super Bowl előtt
Fotó: Europress/AFP

Buday Zoltán szerint túlságosan leírják az Eaglest a Super Bowl előtt

Csatári FlóraCsatári Flóra
2018/02/02 19:02

Jön az 52. Super Bowl, az esélyekről, a döntő főszereplőiről és az NFL legutóbbi alapszakaszáról Buday Zoltánnal, a Sport TV szakkomentátorával és a Pro Football Focus elemzőjével beszélgetett Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel a Klubrádióban.

A Hosszabbítás eheti rádióadásában kiderült, hogy Buday szerint a Philadelphia Eagles irányítója, Nick Foles az NFL egyik legkiszámíthatatlanabb QB-ja, aki a főcsoportdöntőben olyan teljesítményt tett le az asztalra, amelyet még Tom Brady is megirigyelhetett volna. Legalábbis azt állítja, hogy ha a New England Patriots legendás 12-ese játszott volna hasonlóan két hete, akkor arról még most is ódákat zengenének.

"Minden azon múlik, hogy milyen Folest látunk majd a Super Bowlban. Ha azt a Folest látjuk, aki a Minnesota Vikings ellen játszott, akkor azt kell mondani, hogy az Eagles a meccs esélyese. Viszont, ha Foles úgy játszik, mint az Atlanta Falcons ellen, vagy mint ahogy az alapszakasz vége felé játszott, akkor pedig nem csak, hogy esélyes a Patriots, hanem nagyon-nagyon nehéz dolga lesz az Eaglesnek." - vázolta az esélyeket a Pro Football Focus elemzője.

Volt szó arról is, hogy mi lehet a Pats titka, hogy hogyan tudnak újra, meg újra csodás fordításokat produkálni. Ezen kívül szóba került az is, hogy mennyi igazság van az ESPN által megszellőztetett hírben, amely szerint komoly gondok vannak a Brady-Belichick-Kraft "szentháromságban". Ráadásul azt is átbeszélték, hogy tulajdonképp mekkora is most az NFL nézettsége és népszerűsége, illetve, hogy miért akkora nagy durranás a Super Bowl még azok számára is, akik amúgy nem követik az NFL-t.

A beszélgetését itt hallgathatjátok meg, sőt a Soundcloudról le is tölthetitek, ha elmentenétek későbbre.

Hozzászólások