NFL - Alkoholfüggőségéről vallott az NFL sztárirányítója
Alkoholfüggőségéről vallott az NFL sztárirányítója
Fotó: Europress/AFP

Alkoholfüggőségéről vallott az NFL sztárirányítója

Szabó BenceSzabó Bence
2020/06/25 14:22
Ben Roethlisberger, a Pittsburgh Steelers irányítója elmondása szerint évekig szenvedett alkoholfüggőségben, amiből keresztény hite által tudott kigyógyulni. A QB szerint vallása abban is segíti, hogy könnyebben visszatérjen tavalyi súlyos sérüléséből. 


Ben Roethlisberger alighanem az egyik legismertebb aktív játékos jelenleg az NFL-ben. Az irányító 16 éve erősíti a Pittsburgh Steelers csapatát, ez idő alatt két bajnoki címet szerzett, ugyanennyiszer vezette a ligát passzolt yardokban és hatszor az all-star gálának számító Pro Bowlon is szerepelt. 

Bár nem kerülték el a pályán kívüli balhék (kétszer is vádolták szexuális zaklatással), pályafutásának kevésbé ismert vonatkozása, hogy a ligában töltött évek alatt súlyos alkohol- és pornófüggőségben szenvedett. A QB most ezekről a nehézségeiről beszélt egy keresztény férfiaknak tartott online konferencián:

"Az emberek nem mindig értik meg, hogy mi sportolók is közéjük tartozunk. Néha úgy érzem, egy olyan polcra tesznek, ahol nem hibázhatunk. Pedig ugyanúgy vétkezünk, mint bárki más. Hibákat követünk el, függővé válunk. Emberek vagyunk. Én sem vagyok különb, épp úgy hibáztam, mint mások. Függő voltam az alkoholra és függő voltam a pornográfiára, ami nem tett engem a legjobb férjé, apává, vagy keresztény emberré."

Roethlisberger szerint végül hite segítette túl ezeken a problémákon:

"El kell határoznod magad és megértened, hogy Isten kegyelméből ki tudsz mászni ebből a helyzetből. Ő azt mondja neked, hogy elfogad olyannak, amilyen vagy, nem kell tökélesnek lenned."

Roethlisberger2.jpg Fotó: Europress/AFP

Az évenként megrendezett konferencián, amit a járvány miatt ezúttal online tartottak meg, az irányító arról is mesélt, hogy ma már jóval könnyebben összeegyezteti hitét a sportolói életformájával. A kereszténység azonban nem volt mindig része az életének, három évvel ezelőtt ezért újra meg is keresztelkedett, hogy megerősítse vallását.

"Egyszerre tudok remek sportoló és jó keresztény lenni. Nem kell választanom egyik vagy másik között, megy mindkettő... Minden nap erre ösztönzöm magam, ami nem mindig egyszerű."

Roethlisberger azt is elmondta, hogy hite akkor is segítette, amikor tavaly már az idény második meccsén a szezonja végét jelentő sérülést szenvedett:

"A tavalyi holtszezon őrülten alakult. Úgy gondoltam, visszatérek a focipályára, Isten pedig megadja nekem a megváltást. Bizonyítok a kétkedőknek, megnyerem a Super Bowlt és mindezt az ő dicsőségére teszem. Aztán a második meccsen elszakítottam a könyökömet. Isten azt mondta, ennek az ő tervének kell lennie, nem az enyémnek, így kénytelen voltam a fékre lépni."

A QB elmondása szerint hálás érte, hogy ez a sérülés csak most, 38 évesen, érett és hívő fejjel érte. 

"Nagyon hálás vagyok, hogy ez a sérülés csak most történt meg. Nem tudom hogy kezeltem volna pár éve, 4-5 vagy 10 évvel ezelőtt. Tudom, hogy a hitem akkor nem lett volna erős. Azzal, ahogy most látom, könnyű azt mondani, hogy Isten kezében vagyok. A belemet is kidolgozom, hogy visszakerüljek a pályára, és bármit is tartogat számomra, készen állok rá.


via ESPN

Hozzászólások