NFL - Az NFL egyetlen szerződéssel "megoldhatná" Kaepernick ügyét
Az NFL egyetlen szerződéssel "megoldhatná" Kaepernick ügyét
Fotó: Europress/AFP

Az NFL egyetlen szerződéssel "megoldhatná" Kaepernick ügyét


2017/11/02 09:54

Colin ügyvédje, Mark Geragos azt mondja, hogy a jelenleg NFL-en kívül rekedt irányító 10 napon belül alá fog írni valamelyik csapathoz a ligában. Mondjuk ez inkább valami enyhe fenyegetés, vagy nyomásgyakorlás a jogászok részéről.

A jelenleg 29 éves Kaepernick azóta van csapat nélkül, hogy idén márciusban kilépett a San Francisco 49ersszel kötött szerződéséből (tudva azt, hogy ha nem teszi meg, akkor valószínűleg kirúgják). A játékos jogi képviselői a múlt hónapban panaszt nyújtottak be az NFL csapattulajdonosai ellen, akik Kaepernick szerint összejátszottak az irányító ellen, és azért nem igazolják le, mert a meccsek előtt tiltakozott a faji igazságtalanság ellen, ráadásul a példáját több játékos is követte.

Colin Kaepernicknek elege lett és nekimegy az NFL-nek | Hosszabbítás

“Colin Kaepernick célja mindig is volt, és továbbra is az maradt, hogy egyszerűen igazságosan kezelje őt az a liga, amelyért ő maga a legjobbja szerint teljesített korábban, illetve, hogy visszatérhessen a pályára és újra játszhasson.”– írják a Kaepernicket képviselő ügyvédek.

"Azt hiszem, az NFL végre észhez tért." - mondja Geragos. Az ügyvéd szerint az NFL-ben már felfogták, hogy minden egyes olyan nap, ami anélkül telik el, hogy Kaepernick játszana, csak az összejátszást bizonyítja, egyre inkább. "Azt hiszem, hogy a következő 10 napban valaki le fogja igazolni őt."

"Ez nem egy nehezen megoldható feladat. Legalább hét olyan csapat van, ahova aláírhatna egy 2 éves szerződéssel, és akkor a liga máris megúszná az összejátszás miatt indult eljárást."

via BBC

Hozzászólások