NFL - Adj egy pacsit!
Adj egy pacsit!
Fotó: Europress/Getty

Adj egy pacsit!


2014/12/08 14:31

A tegnap esti Denver Broncos – Buffalo Bills mérkőzésen olyasmi történt, amire a Buffalo játékosai igencsak felkapták a fejüket és velük együtt a média is.

Történt ugyanis, hogy a Denver futója C. J. Anderson touchdownt szerzett három perccel a második negyed vége előtt, majd erre fel az események közelében lévő játékvezetők ökölpacsiztak egymással.

De mire is fel pacsizhattak a játékvezetők? Személy szerint nekem két válasz jutott az eszembe csakúgy, mint sokaknak:

  • Az egyetértés következtében. Hiszen annyira nem volt egyértelmű, hogy Anderson idejében elérte volna a labdával a gólvonalat, és mivel mindkét játékvezető úgy látta, hogy a futónak ez sikerült, ezzel a gesztussal megdicsérték egymást, hogy jó ítéletet hoztak.
  • A másik, hogy mindketten, vagy legalábbis az egyikük, és inkább a jobb oldali játékvezető a fantasy csapatában tudhatja Andersont, és gratuláltak egymásnak az újabb pontszerzéshez.

Sokak fejében egy harmadik lehetséges verzió is megfordult, mégpedig:

  • Mindkét játékvezető a Denver sikeréért szorított.

Igazából egyik válasszal sincs baj - akár egyszerre mindhárom lehetőség is igaz lehet, hiszen egymást egyik se zárja ki – addig, amíg ez nincs kihatással a játékvezetői tevékenységükre, objektivitásukra. (Az első verzió nyilván nem befolyásolja negatív irányba a tevékenységüket.)

Mindenesetre a Buffalo játékosai és szurkolói nem nézték jó szemmel a bírók akcióját. Aaron Williams szót is adott elégedetlenségének a Twitter segítségével:

A médiának, és azon belül is leginkább a közösségi médiának hála az esetről készült felvétel olyan gyorsan elterjedt, hogy a ligának reagálni kellett a történésekre. Ezt meg is tette Michael Signora, az NFL szóvivője: "Ez csak egy elismerés volt két játékvezető között, hogy a jól működtek együtt a döntés meghozatalában.”

Hasonló véleményen van Mike Pereira is a liga játékvezetőinek korábbi alelnöke, aki most a FOX szakértője. Ő azt emelte ki, hogy ha a játékvezetők jól műkődnek együtt, jó döntéseket hozva így, miért ne gratulálhatnának egymásnak, ismerhetnék el egymás munkáját:

Minden valószínűség szerint az NFL-nek és Mike Pereirának van igaza. A másik két változat pedig csak azért fordult meg sokak fejében, hogy lehessen miről beszélni.

Hozzászólások