NFL - Aaron Rodgers megsérült, szinte biztos, hogy idén már nem játszhat
Aaron Rodgers megsérült, szinte biztos, hogy idén már nem játszhat
Fotó: Europress / AFP

Aaron Rodgers megsérült, szinte biztos, hogy idén már nem játszhat

Csatári FlóraCsatári Flóra
2017/10/16 12:04

A Green Bay Packers irányítója, Aaron Rodgers kulcscsonttörést szenvedett a Minnesota Vikings elleni mérkőzés első negyedében, emiatt pedig jó eséllyel véget ért számára a teljes idei NFL szezon.

Rodgerst a Minnesota elleni hatodik fordulós meccs első játékrészében vitte földre a Vikings linebackere, Anthony Barr. Ahogyan az a lenti videón is látszik, a Packers 33 éves QB-je a jobb vállára esett, és egy darabig a földön is maradt az ütközést követően, a játékot ezek után pedig már nem folytatta. A Green Bay együttesét Rodgers kiesését követően Brett Hundley irányította, a mérkőzést pedig a Vikings 23-10-re megnyerte.

Az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok megállapították, hogy eltört Rodgers jobb kulcscsontja, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Packers első számú irányítójának véget ért a szezonja.

Randall Cobb, a Green Bay elkapója szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy a csapat irányítójának sérülése lesújtó hír. "Ő mindenek előtt az egyik legjobb barátom, szóval nagyon kemény látni azt, hogy földre kerül és így megsérül. De ennek ellenére nekünk tovább kell játszanunk. Még elég hosszú szezon áll előttünk, szóval ki kell találnunk, hogy mit fogunk csinálni."

Mike McCarthy, a Packers főedzője a meccset követő sajtótájékoztatón kétszer is hangsúlyozta, hogy irányító poszton Hundleyval tervezik megoldani a klasszis QB sérülésével kialakult szituációt. "Brett Hundley az én irányítóm, Joe Callahan pedig a tartalék" - mondta McCarthy. "Ez az az irányvonal, amelyen megyünk. Erre koncentrálunk."

Hundley a Vikings elleni meccsen egyből interceptionnel kezdett azok után, hogy beállt Rodgers helyére, a rossz átadásból pedig egy olyan drive-hoz jutott a Minnesota, amely touchdownnal zárult, így szerezte meg a vezetést a Vikings. A csereirányító, aki a 2015-ös draft ötödik körös választásaként került a Green Bayhez, ezután még két intercaptiont dobott a mérkőzés során, de szerzett egy touchdownt is, összesen pedig 157 yardot passzolt.

Brett Hundley a Minnesota Vikings elleni meccsen

Nem az idei lesz az első szezon, amikor az MVP-irányítóját nélkülözni kényszerül a Packers, 2013-ban, szintén kulcscsonttörés miatt Rodgers hét mérkőzést hagyott ki. A mostani visszatérésre ugyanakkor valószínűleg többet kell várni, mivel  amíg négy éve a bal kulcscsontját törte el a jobbkezes irányító, addig most a dobó válláról van szó. A korábbi törés alkalmával nem műtötték a Green Bay Super Bowl-győztes QB-ját, arról viszont még nem született döntés, hogy ezúttal szüksége lesz-e operációra a felépülése érdekében.

A Packers négy évvel ezelőtt Aaron Rodgers nélkül 4 vereséget, 2 győzelmet és 1 döntetlent tudott összehozni az alapszakaszban. Ekkor három csereirányítót is bevetettek, Seneca Wallace, Scott Tolzien és Matt Flynn is szerepelt ezen a poszton, amíg a csapat klasszisa játékképtelen volt. Közülük az utóbbi volt az, aki két győzelemmel segített életben tartani a Green Bay rájátszásba jutási reményeit, végül az alapszakasz utolsó meccsén visszatért Rodgers, és bejuttatta csapatát a playoffba.

"Szerintem Aaron Rodgers a legjobb játékos ebben a sportágban, de a futball egy csapatsport." - nyilatkozta McCarthy. "Ez az a játék, ami a leginkább a csapatról szól. A lényeg, hogy jobbak legyünk az ellenfélnél. És nekünk a pályán lévő 11 játékossal együtt kell jobbnak lennünk. Függetlenül attól, hogy épp milyen szakaszban vagyunk, és végső soron ez az én felelősségem."

részben via ESPN
Hozzászólások