NFL - A sztárjátékos szerint vicces, ha nők beszélnek a sportról
A sztárjátékos szerint vicces, ha nők beszélnek a sportról
Fotó: Europress/AFP

A sztárjátékos szerint vicces, ha nők beszélnek a sportról

Németh DánielNémeth Dániel
2017/10/05 16:37

Cam Newton, a Carolina Panthers irányítója viszonylag gyakran kerül középpontba különc viselkedése miatt. Viszont amíg az öltözködése, vagy a jellegzetes "gólöröme" miatti kritikák gyakran egészen nevetségesek, most egyértelműen átlépett egy határt, amikor kinevette az egyik riporternőt.

A Charlotte Observer újságírója, Jourdan Rodrigue tett fel a csütörtöki sajtótájékoztatón egy minden tekintetben releváns kérdést. Rodrigue arra volt kíváncsi, élvezi-e a játékos, hogy csapattársa, Devin Funchess fizikálisan futja meg az útvonalait az elkapásokat megelőzően. Az irányító azt mondta: "Vicces azt hallani, hogy egy nő beszél az útvonalakról. Egyszerűen vicces."

Az újságírónő később Twitterén azt írta: "Szerintem nem vicces, ha a nők beszélnek az útvonalakról. Szerintem ez a munkám." Később közleményében azt írta: "Ma délelőtt megkérdeztem Cam Newtont, az egyik elkapójával kapcsolatban.Megdöbbentett a válasza, ami nem csak engem, de számtalan más hasonló területen dolgozó nőt is leminősített. Néhány perccel később beszéltem vele, amikor távozott az öltözőből. Nem kért elnézést."

A Panthers kommunikációs igazgatója, Steven Drummond azt mondta a klub hivatalos közleményében, hogy mindkét féllel beszélt, és tisztában van azzal, hogy lezajlott egy ilyen párbeszéd közöttük, de Newton megbánta, hogy ebben a formában nyilatkozott. Azt is hozzátette, a Panthersnél arra törekednek, hogy a lehető legkényelmesebb környezetet teremtsék a média számára.

A Charlotte Observer szerint később Newton pontosította a szavait, és azt mondta, az újságírók nincsenek tisztában az útvonalakkal, és csak arra figyelnek, kik voltak szabadon megjátszhatóak a dobás pillanatában. Newton azt is elismerte, hogy nem fogalmazott elég precízen. "Talán jobb lett volna ha riportereket mondok nők helyett. Ha ő valóban felismeri az útvonalakat, akkor többet tud, mint a legtöbb újságíró."

Az NFL közleményében elhatárolódott a játékostól. "Ezek a megjegyzések helytelenek és nélkülöznek mindenféle tiszteletet a kivételes riporternők és újságírónők felé. Egyáltalán nem tükrözik a liga gondolkodását."  A sportmédiában dolgozó nők érdekeit képviselő szervezet, az AWSM szintén elítélte az irányító mondatait, és azt írták közleményükben: "egyenlő bánásmódot és pozitív környezetet követelnek a sportmédiában dolgozó nőknek."

Newton egyébként nem először volt tiszteletlen az újságírókkal, a Denver Broncos ellen elveszített Super Bowlt követően például látványosan rövidre fogta a válaszait.

via ESPN

Hozzászólások