NFL - A Steelers védelem megette reggelire Mariotát
A Steelers védelem megette reggelire Mariotát
Fotó: Europress/AFP

A Steelers védelem megette reggelire Mariotát

Németh DánielNémeth Dániel
2017/11/17 09:14

Az NFL csütörtök esti rangadóján a Pittsburgh Steelers nagyon simán, 40-17-re győzött a Tennessee Titans ellen. A mérkőzés kulcsa a Steelers domináns védelme, illetve Ben Roethlisberger 300 yardos, 4TD-s teljesítménye volt.

A csütörtök esti mérkőzéseket általában rengeteg kritika éri. A csapatok és különösen a játékosok azért nem szeretik, mert kevés idejük van a felkészülésre és a regenerálódásra, ez utóbbi miatt a sérülésveszély is nagyobb ezeken a meccseken. A nézők pedig a találkozók színvonalával nem elégedettek, egyrészt sokszor két gyengébb csapat kerül egymással szembe, másrészt a szűkös időkeret miatt általában egyszerűbb játékok dominálják a találkozókat.

A Steelers-Titans előzetesen ígéretes találkozónak tűnt, két playoff-esélyes csapat találkozott egymással. A Pittsburgh azonban nagyon simán hozta a meccset, ami így talán arra is rávilágít, hogy Marcus Mariotáék nem annyira jók, mint azt a mérlegük mutatja, sokkal inkább a gyengélkedő csoportriválisok miatt állnak előkelő helyen a rájátszás szempontjából.

A mérkőzést a Steelers kezdte jobban, Roethlisberger a nyitó drive-ban ezúttal nem eladott labdával, hanem touchdownnal kezdett, Antonio Brownt találta meg a célterületen belül (spoiler alert: nem utoljára). A Titans a következő támadás során eladta a labdát, Mariota dobta túl elkapóját, és pillanatok alatt 10-0-ra vezetett a hazai csapat.

Mariota inkonzisztens játéka rányomta a bélyegét a Titans támadásaira, előbb egy futott TD-vel javított és szépített az irányító, majd a második negyedben újabb interceptionnel segített az ellenfélnek. Azt hozzá kell tennünk, végig nagy nyomás alatt játszott, a támadófal nem tudta megvédeni a QB-t, aki így elhamarkodott, rossz döntéseket hozott.

A mérkőzés a hibák fényében meglepően szoros volt - néhány nagy játékot a Tennessee védelme is bemutatott - a negyedik negyedik csupán hat pont volt a különbség a csapatok között, azaz egy jó támadással a vezetést is átvehette volna a Titans. Erre azonban nem került sor, Big Ben 2 TD-t, Mariota pedig 2 intercepitont dobott a hajrában, ami döntőnek bizonyult.

A hazai csapat védelme a 4 labdaszerzés mellett 5 sacket is jegyzett, a támadók közül pedig az irányító mellett a 3 TD-t és 144 yardot szerző Antonio Brownt lehet kiemelni. A mostani eredménnyel a Steelers mérlege 8-2-re, a Tennessee-é pedig 6-4-re módosult.

Hozzászólások