NFL - A legkínosabb hét az NFL történelmében
A legkínosabb hét az NFL történelmében
Fotó: Europress/AFP

A legkínosabb hét az NFL történelmében

Jaeger ÁkosJaeger Ákos
2014/09/13 16:53

Egy olyan héten vagyunk túl, amit a liga és Roger Goodell minden bizonnyal szeretnének elfelejteni.

Ray Rice

Hétfőn került elő az a videó, amelyen Ray Rice látható amint megüti az akkori menyasszonyát, most már feleségét, Janay Palmert egy Atlantic City-i kaszinóban, február 15-én.

Pár órával a videó megjelenése után a Baltimore Ravens kirúgta Rice-t, az NFL pedig határozatlan időre eltiltotta őt.

Goodell azt állítja, hogy az NFL-ből senki nem látta a felvételt arról az estéről, mert a nyomozás ideje alatt még nem állt rendelkezésükre. Goodell korábban két meccsre tiltotta el Rice-t.

Szerdán az AP hírügynökség arról számolt be, hogy egy rendészeti tisztviselő már áprilisban elküldte a videót az NFL-nek. A tisztviselő azt nem tudta megmondani, hogy a videót egyáltalán megnézte-e valaki. Az NFL felkért egy korábbi FBI igazgatót, hogy indítson független nyomozást, a Rice-ügy kivizsgálására.

Jerry Jones Kedden pert indítottak a Dallas Cowboys tulajdonosa ellen. Egy nő azt állítja, hogy a tulaj szexuálisan zaklatta őt. Jones természetesen tagadja a vádakat.

Adrian Peterson Pénteken a Minnesota Vikings futóját, Adrian Petersont gyermekbántalmazással vádolták meg és elfogatóparancsot adtak ki ellene. Peterson maga jelentkezett a rendőrségen és mindenben együttműködik a hatóságokkal. Az ügyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a futó 4 éves kisfiát verte meg egy faággal, nevelő szándékkal.

Azt leszögezhetjük, hogy áll a bál az NFL-ben, amibe Goodell akár bele is bukhat. Sőt, egyes pletykák szerint a csapatok tulajdonosai már azt fontolgatják, hogy eltávolítják a komisszárt, ha nem mond le magától.

Hozzászólások