NFL - A horrorsérülést szenvedett NFL-es lábáért küzdenek az orvosok
A horrorsérülést szenvedett NFL-es lábáért küzdenek az orvosok
Fotó: http://profootballtalk.nbcsports.com

A horrorsérülést szenvedett NFL-es lábáért küzdenek az orvosok

Németh DánielNémeth Dániel
2017/10/30 18:27

Zach Miller, a Chicago Bears tight endje súlyos sérülést szenvedett a New Orleans Saints elleni vasárnapi alapszakasz mérkőzésen. A 33 éves játékost megműtötték, és sérülései annyira súlyosak, hogy legrosszabb esetben akár az is előfordulhat, az orvosok nem tudják megmenteni a lábát. 

A veterán tight end az end zone-ban kapott el egy labdát, de borzasztó rosszul érkezett bal lábára, a térde egészen döbbenetes szögben bicsaklott meg. Már akkor lehetett sejteni, hogy nagy a baj, ráadásul korából adódóan az is valószínűnek tűnt, hogy ezzel a karrierje is veszélybe került.

Adam Schefter, az ESPN tudósítója azonban megtudta, még ennél is komolyabb a tét, ugyanis a szerencsétlen mozdulat során nem csak a térdszalagjai sérültek meg Millernek, de egy artéria is. Ez jóval súlyosabb, mint a megszokott térdsérülések.

A New Orleans-i kórház érsebészei a másik lábából átültetett szövetek segítségével próbálták helyreállítani a sérült artériát. Szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy nem tudják megmenteni a lábát, és térd alatt kénytelenek lesznek amputálni.

Miller egyébként a horrorsérülése ellenére elkapta az újonc Mitchell Trubisky passzát, de végül a bírók úgy látták, nem birtokolta végig a labdát, így nem szereztek pontot az akcióból.

A játékosnak nem volt szerencséje a sérülésekkel pályafutása során, 2012 és 2015 között három szezont is kihagyott, és nem volt még olyan NFL-szezonja, amelyben minden mérkőzésen bevethető lett volna. Idén karrierje egyik legjobb évét futotta, 236 yardot és 2 TD-t szerzett.

A videót csak erős idegzetű olvasóink indítsák el. 

via espn

Hozzászólások