NFL - 200 millió dollárt kap az NFL gyűlölt vezére
200 millió dollárt kap az NFL gyűlölt vezére
Fotó: Europress/AFP

200 millió dollárt kap az NFL gyűlölt vezére

Németh DánielNémeth Dániel
2017/12/07 11:44

További öt évig Roger Goodell marad az NFL komisszárja, az erről szóló döntés még szerdán látott napvilágot. A hírek szerint ebben az időszakban 200 millió dollárt fog keresni.

Goodell sorsáról az NFL 32 tulajdonosa szavazhatott, és közel teljes egyetértésben döntöttek úgy, hogy további öt évig irányíthatja a bajnokságot.

A sportvezető éves szinten 40 millió dollárt kereshet, de a New York Times szerint ehhez teljesítenie kell a liga kijelölt pénzügyi céljait. Amennyiben ez nem történik meg, akár a fizetésének 90%-ról is lemondhat.

Nem mostanában fog véget érni a Goodell-éra az NFL-ben | Hosszabbítás

A jelek szerint nem lesz igazuk azoknak, akik Roger Goodell NFL-komisszárius állását „féltették" attól, hogy a Tom Brady mellett a Deflategate folyamán végig kiálló Pats-tulaj, Robert Kraft után a Dallas Cowboys-t birtokló Jerry Jones-t is magára haragította a dallasi futózseni, Ezekiel Elliott hat meccses eltiltásával.

Vannak aggasztó jelek

Az utóbbi két szezonban az NFL nézettsége visszaesett. Tavaly ezt főleg az amerikai elnökválasztási kampánnyal magyarázták, de az adatok később sem javultak érdemben, és a mostani idényben is elmaradnak a várakozásoktól.

Ez részben azzal magyarázható, hogy több játékos is tüntetett a himnusz alatt a feketék elnyomása ellen, emellett a játékosok biztonságával kapcsolatos kérdések is rendre ott lógnak a levegőben.

Goodell alatt ugyanakkor az NFL látványos fejlődésen ment át, 2006-os hatalomátvételét követően jelentősen nőttek a liga bevételei. Ebben szerepet játszott, hogy bevezették a csütörtök esti meccseket és a nemzetközi piacokon is egyre jobb eredményeket érnek el, Londonban például már évi négy alapszakasz-meccset játszanak.

Az elvárások azonban jelentősek, az idei évben 14 milliárd dolláros bevételt várnak az NFL-től.

A Dallas tulajdonosa a legnagyobb kritikusa

Goodell a legtöbb kritikát az általa kiosztott büntetések miatt kapta. 2015-ben például úgy tiltották el Tom Brady-t, a New England irányítóját a deflategate néven elhíresült botrány kapcsán, hogy a vizsgálat valójában nem bizonyította be, hogy a játékos valóban szerepet játszott a labdák leeresztésében.

A mostani idényben Ezekiel Elliott ügye kavart jelentős sajtóvisszhangot, a Dallas játékosát ugyanis hat meccsre eltiltották barátnőjének bántalmazása miatt. A futó annak ellenére kapott büntetést, hogy a hatóságok nem találták bűnösnek az ellene felhozott vádakban. (Az NFL egyébként a saját vizsgálatára hivatkozva döntött így.)

Jerry Jones, a Dallas tulajdonosa ezért többször is nyilvánosan kritizálta a komisszárt, és támadta a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásokat. Korábban egyébként Robert Kraft, a New England Patriots tulajdonosa is nyíltan kritizálta a munkáját.

A kritikusai jelenleg egyedül annak örülhetnek, hogy az eredetileg tervezett 10 helyett, csak 5 évvel hosszabbították meg a komisszár szerződését.

via guardian

Hozzászólások