NFL - 13 év után lecseréli a New York Giants Manninget
13 év után lecseréli a New York Giants Manninget
Fotó: Europress/AFP

13 év után lecseréli a New York Giants Manninget

Németh DánielNémeth Dániel
2017/11/28 23:31

A New York Giants meghúzta azt, amit szakértők már hetekkel ezelőtt is megjósoltak: lecserélték Eli Manninget, a csapat irányítóját. A kétszeres Super Bowl-győztes QB helyett egyelőre Geno Smith fog kezdeni, de a harmadik körben draftolt Davis Webb is lehetőséget kap a szezon hátralévő részében.

A Giants borzasztóan teljesít a 2017-es idényben, 11 mérkőzésen csupán 2 győzelmet szereztek, így idén biztosan nem jutnak rájátszásba. Ez a helyzet lehetőséget teremt a kísérletezésre, többek között ennek az áldozata lett Manning is, aki zsinórban 210 alapszakasz-mérkőzésen lépett pályára, ami Brett Favre legendás szériája mögött a második leghosszabb sorozat.

Manning évek óta nem játszik jól, idén 14 TD mellett 7 eladott labdánál jár. Persze nem az irányító az egyetlen probléma New Yorkban, a támadófal pocsék, a futójáték szinte egyáltalán nem létezik, a mostani szezonban ráadásul megsérült a franchise legnagyobb sztárja, Odell Beckham Jr., a rutinos elkapó Brandon Marshall, de az előző idényben draftolt Sterling Shepard is rengeteget sérült.

A sajtótájékoztatón könnyeivel küszködő Manning elmondta, a stáb felajánlotta neki, hogy kezdhet ő a meccsen (ebben az esetben a meccs során cserélték volna le), így megmarad a fentebb említett sorozata, de ezt az irányító visszautasította. "Számomra értelmetlen csak azért kezdeni egy mérkőzésen, hogy fennmaradjon egy ilyen sorozat, miközben tudom, hogy nem fejezhetem be a találkozót, nem lesz lehetőségem megnyerni azt" - magyarázta.

A nagy kérdés most az, vajon a múlt heti volt-e az utolsó mérkőzése a Giants színeiben Eli Manningnek. A csapat főedzője, Ben McAdoo azt nyilatkozta: "ezzel nem ért véget az Eli-éra New Yorkban", és a rutinos irányító csereként ott lesz a csapattal. A játékos fizetése azonban - különösen a teljesítményéhez képest - nagyon magas, így nem lenne meglepetés, ha a drafton új irányítót választanának, és megválnának a franchise egyik arcától.

Manning egész karrierjét a Giantsben töltötte. 2004-ben, hivatalosan csere útján, a Chargerstől került a csapathoz. Az azóta eltelt 13 év alatt 334 passzolt TD-t ért el, és kétszer is Super Bowl-győzelemhez segítette a franchise-t a Tom Brady vezette New England Patriots ellen.

via nfl.com

Hozzászólások