NBA - Valóra váltják Kobe Bryant egyik legnagyobb álmát
Valóra váltják Kobe Bryant egyik legnagyobb álmát
Fotó: Europress/AFP

Valóra váltják Kobe Bryant egyik legnagyobb álmát

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/04/27 17:54
Olyan közel forgott hozzá a kamera az utolsó szezonjában, mint előtte és utána soha: még nem látott jelenetekkel készül dokumentumfilm a januárban elhunyt legendáról. 

A koronavírus-járvány idején különösen nagy figyelem övezi a Michael Jordan utolsó chicagói idényét bemutató The Last Dance című sorozatot. A sportvilág egyöntetűen pozitívan fogadta és fogadja az ESPN sikerszériáját, ezen a vonalon haladva pedig egy másik szívmelengető hír röppent fel a napokban: a közeljövőben Jordanéhez hasonlóan Kobe Bryant Los Angeles-i karrierzárása kerül feldolgozásra, eddig sosem publikált, megható videó részletekkel. 

De miért kellett 22 évet várni a The Last Dance sorozatra? | Hosszabbítás

Az ESPN története során azért legyártott pár dokusorozatot. Legtöbbje díjnyertes alkotás lett, hatalmas nézettséget és óriási bevételt generálva, nem mellesleg rengeteg szakmai elismerést bezsebelve. Valami hasonlóban reménykedhetnek az alkotók a napokban bemutatott 10 részes sorozattal, a Chicago Bulls Michael Jordan fémjelezte csapatának utolsó együtt töltött idényét bemutató The Last Dance-szel kapcsolatban.

Az ESPN ugyanis arról számolt be, hogy a Black Mamba a 20. (egyben utolsó) évadja, a 2015/2016-os során saját kamerastábokat (összesen hatot) bérelt fel, akik példa nélküli, közeli hozzáféréssel, exkluzív betekintéssel követték végig mindennapjait, az otthoni gardróbtól a csapat repülőgépén át egészen a legfontosabb edzésekig, meccsekig - így a felejthetetlen Utah Jazz elleni Bryant-parádé (60 pont) háttérsztoriját is megörökítették. 

"Sokkal közelebb kerültek a stábok Kobe magánszférájához, mint bárki valaha. Mindent megtehettek, amit csak a liga szabályai engedélyeztek, sőt, néha még annál is többet, hisz igyekeztünk a klubbal teljes segítséget adni nekik" - mondta John Black, aki 27 évet dolgozott a Lakers PR-részlegénél.

Larry Nance Jr., a Cleveland Cavaliers erőcsatára hozzátette, teljesen megszokták a kamerák jelenlétét. "Újonc voltam a Lakersnél, ahol a legrutinosabbakkal együtt egy emberként fogadtuk el a helyzetet. Eleinte odafigyeltünk arra, hogy mit és hogy mondunk, hisz nem tudtuk, ki nézi majd meg a felvételeket, ám ahogy telt-múlt az idő, már nem fogtuk vissza magunkat." 

Bryant úgy tervezte, egyik legnagyobb álmát valóra váltva kiadatja a filmet, így az első szerkesztéseket még látta, sőt, visszacsatolásokat is adott róla, ám a tragikus baleset közbeszólt. 

Ennek ellenére a projekt nem áll le, s noha a kosárlabda szerelmeseinek vélhetően még várniuk kell a részletekre, az amerikai gyártókat, valamint Kobe iránt érzett tiszteletüket és szeretetüket ismerve nem lenne meglepetés, ha hamarosan megjelenne egy-két információmorzsa. Talán korábban is, mint gondolnánk. 

via ESPN 

Hozzászólások