NBA - Trump a sportvilág ellen
Trump a sportvilág ellen

Trump a sportvilág ellen


2017/09/24 14:57

Az amerikai elnök, Donald Trump sokakkal összerúgta a port már, miért éppen a sportvilág jelentene kivételt? Az elmúlt napokban az ESPN-es Jemele Hillel vívott szópárbaja borzolta a kedélyeket, majd felemelte szavát a himnusz alatt térdeléssel tiltakozó NFL-játékosok ellen, azóta pedig az NBA-bajnok Golden State Warriosszal is meggyűlt a baja...

A major sportok bajnokai jellemzően minden évben ellátogatnak a Fehér Házba elnöki meghívásra, azonban a Golden State sztárja, Stephen Curry úgy gondolta, idén ezt nem erőltetné Trump megosztó személyisége miatt, az elnök pedig ezek után jobbnak látta inkább visszavonni a meghívást, arra hivatkozva, hogy Curry hezitál... (A komisszárius, Adam Silver egyébként csalódott, hogy az NBA-bajnok nem lesz jelen a Fehér Házban, de ugyanakkor büszke a játékosaira, akik kiállnak véleményük mellett.)

Trump választweetje után pedig NBA- és NFL-sztárok sokasága ragadott billentyűzetet, és kritizálta az elnököt Twitteren. LeBron James megjegyezte, a Fehér Házban járni megtiszteltetés volt - amíg nem költözött be Trump. A korábbi Jets-védőjátékos, James Ihedigbo is hasonlóan vélekedett.

Kobe Bryant azt írta, egy elnök, akinek a neve önmagában megosztó és haragot szít, akinek a szavai érzéketlenséget és gyűlöletet árasztanak, nem teheti nagyszerűvé Amerikát. (Utalva Trump közismert kampányszlogenjére.)

Curry csapattársa, Draymond Green szintén nem rajong Trumpért. Az erőcsatár továbbra sem érti, hogyan irányíthatja ez az ember az országot...

Chris Paul azt a kérdést tette fel, hogy amikor ennyi a probléma, miért a térdelő futballistákkal és a Fehér Házba látogató NBA-játékosokkal foglalkozik az ország első embere...

A Seattle Seahawks cornerbackje, Richard Sherman sosem rejtette véka alá véleményét, ezügyben sem tette. "Az elnök magatartása tűrhetetlen, muszáj foglalkozni vele. Aki nem ítéli el ezt a megosztó retorikát, az cinkos." - írta Sherman.

"Elképesztő, hogy az ország legmegosztóbb embere az elnök...Össze-vissza beszél." - írta Torrey Smith, a Philadelphia Eagles elkapója.

J.R. Smith pedig Obamát sírja vissza...

via

 

Hozzászólások