NBA - Tőrös: Ha otthon bejelentik, hogy lecseréltek Brad Pittre, az ember azt megérti
Tőrös: Ha otthon bejelentik, hogy lecseréltek Brad Pittre, az ember azt megérti
Fotó: Europress/AFP

Tőrös: Ha otthon bejelentik, hogy lecseréltek Brad Pittre, az ember azt megérti

Csatári FlóraCsatári Flóra
2019/04/20 12:13
A Klubrádió Hosszabbítás című műsorának legutóbb Tőrös Balázs, a Sport TV szakkommentátora volt a vendége, vele pedig egy nagy szezonzárót és rájátszás-beharangozót tartott Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel. Az adásban szó volt a gyengélkedő Los Angeles Lakersről, az Anthony Davis-botrányról, a keleti erőviszonyok átrendeződéséről, a Bucks remekléséről, Nowitzki búcsújáról, a San Antonio rájátszásba jutásáról, és persze magáról a múlthétvégén megkezdődött playoffról is.

Tőrös Balázs a Los Angeles meglepően gyenge szereplésétől indítva arról beszélt, hogy szerinte egészen decemberig nem nézett ki rosszul a Lakers, aminek erős, ügyes, fiatal magja volt, de amikor a karácsonyi mérkőzésen LeBron megsérül, minden dugába dőlt.

Kellett persze ehhez az Anthony Davis-botrány is, amelynek kapcsán a szakkommentátor kitért arra, hogy Davis szerinte a liga legjobb 5-10 játékosának egyike, csak annyira szar csapatokban játszik, hogy mindig megfeledkezünk róla, amikor a top játékosok kerülnek szóba. Magát a (végül meghiúsult) csere körüli kavarást kifejezetten gusztustalannak látta a műsor vendége, ezután szerinte elkerülhetetlen volt a feszült hangulat. 

"Ha tudod, hogy elcseréltek volna és csak azért maradtál, mert az üzlet végül más okokból nem jött össze, hogy mész be dolgozni másnap?" - tette fel a kérdést Tőrös. Ehhez persze egyből sietett azt is hozzátenni, hogy "Anthony Davisért elcserélni az embert, az olyan, mintha otthon bejelentenék, hogy lecseréltek Brad Pittre, ezt az ember azért megérti. Nem vidám dolog, de megérted."

A Lakers mindenesetre a sok idei bénázásával és balszerencséjével a szakértő szerint egy évet elpazarolt a fiatal játékosai életéből, elpazarolt egy évet LeBron karrierjéből, és most egy irtózatos kupleráj maradt a Los Angeles-iek háza táján, hogy ilyen rossz PR-ja talán még sosem volt ennek a csapatnak. Így nehéz lesz még egy sztárt igazolni LeBron mellé...

Ezután a műsor résztvevői rátértek a Kelet kibeszélésére. Itt azok után, hogy eltűnt LeBron, átrendeződtek az erőviszonyok, 3-4 csapat is versenghetett a főcsoport első helyéért, végül a Milwaukee Bucks nemcsak a keleti, de a ligaelsőséget is behúzta. A Bucks remeklését mégis sokkal kevésbé tartja Tőrös meglepőnek, mint a Boston botladozását. A Sport TV kommentátora arról is beszélt, hogy a rájátszásba jutó keleti csapatok közül mégse a Celticsért, hanem a Philadelphia 76ers-ért aggódik a legjobban, ott ugyanis rendszerszintű problémákat lát.

063_1136223872.jpg Fotó: Europress/AFP

Szó esett továbbá Dirk Nowitzki búcsújáról, hiszen a műsor résztvevőinek egybehangzó véleménye szerint nem volt nála korszakosabb európai egyénisége az NBA-nek. Nyugatra visszatérve pedig a fő téma San Antonio szereplése, valamint Gregg Popovich mester személye volt, nélküle ugyanis Tőrös szerint ez a Spurs szinte biztosan nem jutott volna rájátszásba.

Ha mindez nem lett volna még elég kedvcsináló, hadd áruljuk el, hogy az adás a rájátszásbeli esélyek kapcsán kiért az első playoff nap meglepéseredményeire, illetve azok jelentőségeire, valamint arra is, hogy azokban a párharcokban, ahol elsőre papírformának tartott eredmény született, mennyire lehet leírni az esélytelenebb csapatokat. Akkor is érdemes lesz meghallgatnotok a beszélgetést, ha kíváncsiak vagytok arra, hogy miért vár történelmi playoffot Currytől Tőrös, vagy arra, hogy szerinte ez lesz-e a Golden State-dinasztia utolsó szezonja!

Az adás itt érhető el, és mint mindig, most is letölthetővé tettük azok kedvéért, akik eltennék későbbre, szűkösebb napokra. Jó szórakozást!

Hozzászólások