NBA - Szakítottak, de még együtt laknak: Anthony Davis és a Pelicans
Szakítottak, de még együtt laknak: Anthony Davis és a Pelicans
Fotó: Europress/AFP

Szakítottak, de még együtt laknak: Anthony Davis és a Pelicans


2019/02/12 11:16
A Hosszabbítás legutóbbi adásában, a Klubrádió műsorában a tread deadline-t megelőző napok történéseiről Kun Zsolttal, a Sport tv szakkomentátorával beszélgetett Rév Dániel.

Anthony Davis cseréje például meghiúsult, Kun szerint azért, mert túl sokat kért érte a New Orleans Pelicans, így kialakult a "szakítottunk, de még együtt lakunk" tipikus esete.

De vajon miért adta volna oda a Lakers a fél csapatot érte? És mennyire lenne félelmetes egy James-Davis duó Los Angeles-ben?

"Még akkor is, ha ezért a Lakersnek rengeteg fiatal játékostól kellene elköszönnie, nekem az az érzésem, hogy ha ez a két játékos egy csapatban a pályán van, akkor ők nagyon-nagyon sok csapatra veszélyesek lehetnek. Nem mondom azt, hogy Jamesszel, Davisszel és kiegészítőkkel teszem azt a Golden State Warriorst meg tudná verni hét mérkőzés alatt. De úgy érzem, hogy a rájátszásnak nagyon nagy szüksége lenne arra, hogy LeBron James bent legyen, és ehhez nagy segítség lett volna Davis" - magyarázta az esetet a Sport tv szakkomentátora.

Felmerült az is, hogy sokat erősödött a Keleti Konferencia az utóbbi időben, sorra jelentkeznek be a csapatok, akik nemcsak a konferenciagyőzelemre pályáznak, hanem arra is készülnek, hogy a Golden State-et is megverjék a nagy döntőben. Ennek kapcsán szó volt arról, hogy a legfrissebb cseréket követően hogy alakult az erősorrend, és hogy melyik keleti sztárcsapatot tartja Kun a legerősebbnek.

A műsor kitért továbbá arra is, hogy miért kerültek elcserélésre olyan játékosok, akiket az egy-két évben kifejezetten előkelő helyen draftoltak; hogy hogy fordulhat elő az az NBA-ben, hogy Harrison Barnes egy cserét követően, a kivetítőről tudja meg, hogy el kell hagynia azt a csapatot, amelynek a mezében az imént még épp játszott; és hogy a nyári cserék idején kialakulhat-e egy újabb szupercsapat.

A beszélgetést meghallgathatjátok itt, ha pedig épp nem értek most rá, ne felejtsétek el, hogy letölthetitek a Soundcloudról és elmenthetitek későbbre!

Hozzászólások