NBA - Nem volt olcsó mulatság Steph Currynek a szombati mutatványa
Nem volt olcsó mulatság Steph Currynek a szombati mutatványa
Fotó: Europress/Getty

Nem volt olcsó mulatság Steph Currynek a szombati mutatványa

HosszabbitásHosszabbitás
2017/10/24 17:56

Ötvenezer dolláros (körülbelül 13 millió forintos) büntetést kapott Stephen Curry, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő Golden State Warriors játékosa, miután a Memphis Grizzlies elleni, szombati vesztes mérkőzés hajrájában hozzávágta fogvédőjét az egyik bíróhoz.

Curry hozzávágta a nyálas fogvédőjét a bíróhoz - VIDEÓ | Hosszabbítás

A címvédő Golden State Warriors tízpontos vereséget szenvedett a Memphis Grizzlies vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján. Az oaklandi együttes harmadik meccsén másodszor maradt alul, ráadásul két legjobbját, Stephen Curryt és Kevin Durantet 43 másodperccel a vége előtt kizárták a találkozóról. Előbbit azért, mert heves reklamálása közben hozzávágta fogvédőjét az egyik bíróhoz.

"Borzasztóan játszottunk, én pedig frusztrált voltam. Bár a reakcióm valószínűleg egy kicsit túlzás volt" - nyilatkozta Curry.

Az oaklandi együttesből hozzá hasonlóan 43 másodperccel a vége előtt a kispadról reklamáló Kevin Durantot is kiállították, de őt nem bírságolta meg az NBA fegyelmi ügyekkel foglalkozó bizottsága. Csapattársuk, Andrew Iguodala viszont 15 ezer dolláros büntetést kapott, hivatalos személy megsértéséért.

Curryt másodszor büntették meg fogvédőjének elhajításáért. A 29 éves klasszis kosaras a 2016-os nagydöntő hatodik összecsapásán a nézők közé dobta a fogvédőjét, amiért 25 ezer dollárt kellett fizetnie.

MTI
Hozzászólások