NBA - Nem történt semmi extra
Nem történt semmi extra

Nem történt semmi extra

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/06/12 10:29

„Nem történt semmi extra, csak úgy játszott, ahogy tud.”

Ezt mondta Gregg Popovich Kawhi Leonardról. Egy ilyen meccs után.

Huszonkilenc pont, 19/13-as mezőnymutató mellett. Ezt hiányoltuk korábban. Hogy valaki átvegye a Duncan-Parker duótól a vezérszerepet, és döntő faktor legyen valamelyik meccsen. Mondjuk a Spurs szempontjából nézve az első idegenbeli találkozón.

Leonardra rá sem lehetett ismeri. Végre előjött a régen várt agresszivitás a játékában. Bátran támadta a gyűrűt: mindennél többet mond, hogy 19 kísérlete volt a döntő 3. meccsén. A Spurs pedig? Utólag talán elmondhatjuk, csakis magára haragudhat. Mert ez már 3-0-a is lehetne. Az a második találkozó bizony könnyedén hozható lett volna. Mondjuk, így sincs gond, náluk az előny.

Ilyen kezdés után persze (75.8%-kal dobtak mezőnyből az első félidőben!) nem is lehetett más a vége. A Spurs 16 ponttal vezetett az első negyed után, majd a második tíz percet egy 14-5-ös futással kezdte.Olyan kiválóan játszottak, hogy az első játékrészben mindössze 10 pattanója volt a Heatnek. Tíz…

29 pont, 4 lepattantó, 2 gólpassz. Leonard nagyot játszott a döntő 3. meccsén

Ha egy félidőn keresztül az ellenfeled ilyen dobóformában van, mit tudsz csinálni? Nagyjából semmit.

Ha 71 pontot kapsz két negyed alatt, lehetnek komoly győzelmi reményeid? Valószínűleg nem.

Főleg nem egy ilyen San Antonio ellen.

Azt azonban ne felejtsük el, hogy támadásban a Miami sem volt vészesen rossz, sőt. Ők 59%-os mezőnymutatóval zárták az első húsz percet…

Leonard a döntő első két meccsén összesen 18 pontig jutott. Most 29-nél állt meg. Ezt a teljesítményt hiányolták tőle a szakértők. A Splitter-Green-Leonard-Diaw négyes 59 pontnál és 14 lepattanónál állt meg. A Spurs pedig 111 pontot szerzett.

Gregg Popovich a döntő 3. mérkőzése előtt nem kért sokat Leonardtól. Csak annyit, hogy játsszon és élvezze a meccset.

Játszott, élvezte.

Érdekes statisztikák a döntő 3. mérkőzését követően:

  • 75.8: A Spurs majdnem 76 százalékkal dobott az első félidőben. Ez új NBA rekord.
  • 41: Ha a San Antonio két számjegyű különbséggel vezetett az idei playoffban az utolsó negyed előtt, egyszer sem kapott ki. 41 meccs, 41 győzelem a mérlegük.
  • 2: Az elmúlt 35 évben csak két játékos volt - aki a 22 éves Leonardhoz hasonlóan - ennyire fiatalon jutott el 29 pontig az NBA döntőjében. Magic Johnson még az újoncévében, illetve Kobe Bryant kétszer a 2001-es fináléban.

 

 

 

 

Hozzászólások