NBA - Most a Heat okozta a forróságot
Most a Heat okozta a forróságot
Nem sokon múlott (Fotó: Europress/Getty)

Most a Heat okozta a forróságot

Rév DánielRév Dániel
2014/06/09 08:24

Hétfő hajnalban folytatódott az NBA döntője, a San Antonio Spurs 15 ponttal nyerte az első mérkőzést hazai pályán, így 1-0-s előnnyel fogadhatta a Miami Heat csapatát. Az első meccs hajrájában görcsökkel küzdő LeBron James játéka nem forgott veszélyben, így mindkét edző ugyanazzal a kerettel dolgozhatott, mint három napja.

Rendkívül gyengén kezdte a mérkőzést a Miami sztárja, James három labdát adott el az első percekben, és az egész negyedben egyetlen jó dobása volt csak, két ponttal zárta az első 12 percet. A túloldalon ezzel szemben Tim Duncan remekelt 6 dobásából 5 utat talált a gyűrűbe, 11 pontig jutott az első negyedben. Korán hatpontos előnybe került a Spurs, ezt azonban néhány perc alatt eltüntette a Heat. Ezután viszont egy 7-0-s hazai sorozat következett, a negyed végén 26-19 volt az állás.

Duncan 11 pontig jutott az első negyedben

A második negyed elején már 11 pont is volt a különbség, ám egy 9-0-s sorozattal jött vissza a meccsbe a Heat, majd 5 perccel a félidő vége előtt, a mérkőzésen először, a vezetést is átvették a vendégek. A nagyszünetben igazságosnak mondható döntetlennel mehettek pihenni a csapatok, 43-43 állt az eredményjelzőn miután Parker és Duncan is közelről hibázott az utolsó másodpercekben.

A harmadik negyed első felében 5 pontos előnyt harcolt ki magának a San Antonio, ezután viszont James vette át a mérkőzés feletti uralmat, kevesebb, mint két perc alatt dobott 12 pontot, a Heat pedig öt ponttal vezetett. A Spurs nem omlott össze a remek sorozat után, a negyed végén Parker dobásával 78-77-es előnyt szerzett.

James a második félidőben megállíthatatlan volt

A záró játékrész egy Bosh-zsákolással kezdődött, majd szinte folyamatosan felváltva estek a pontok. Közben Chalmers kapott sportszerűtlent, mivel egy betörés közben szándékosnak tűnő mozdulattal gyomorszájon könyökölte Parkert. Az utolsó két percre egypontos hazai előnnyel érkeztek a csapatok, Bosh triplája azonban megfordította az állást. Az utolsó percben Ginóbili dobása kimaradt, a túloldalon pedig Bosh remek labdájából Dwyane Wade biztosította be csapata győzelmét.

A végeredmény 98-96 lett, így a Miami kiegyenlített a négy győzelemig tartó párharcban, és elvette a San Antonio pályaelőnyét. LeBron James a gyenge első negyed után parádézott, összesen 35 pontig és 10 lepattanóig jutott. Rajta kívül Bosh 18, Wade és Rashard Lewis pedig 14 pontot szerzett. A Spursnél Parker 21 ponttal és 7 gólpasszal vezette a csapatot, Ginóbili 19, Duncan pedig 18 pontig jutott. Utóbbi 15 lepattanót is szerzett, így 157-edszer (!!!) ért el dupla-duplát a rájátszásban, amivel utolérte a rekorder Earvin "Magic" Johnsont.

A párharc szerda hajnalban folytatódik, a következő két mérkőzést már Miamiban játsszák.

Hozzászólások