NBA - Mint egy falat kenyér: óriási formában tér vissza az NBA egyik királya
Mint egy falat kenyér: óriási formában tér vissza az NBA egyik királya
Fotó: Europress/AFP

Mint egy falat kenyér: óriási formában tér vissza az NBA egyik királya

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/05 20:57
Stephen Curry négy hónap, egész pontosan 58 mérkőzés után játszik újra bajnoki meccset. A Golden State Warriors szezonjának annyi, varázslójuk azonban még adna egy-két emlékezetes pillanatot a világnak. 

Golden State Warriors-Phoenix Suns, Chase Center, 2019. október 30. A 2019-20-as NBA-szezon 4. fordulójában, annak is a harmadik negyedében a 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban bajnok, 2019-ben nagydöntős kaliforniaiak legjobbja, Stephen Curry kéztörést szenvedett. A sérülés súlyosnak tűnt, ám arra talán senki sem számított, hogy a Kevin Durantet és Andre Igoudalát júliusban trade-elő Warriors idényét úgy szakítja ketté az elképesztő pechszéria (Klay Thompson még a Toronto Raptors elleni, nagydöntős hatodik meccsen dőlt ki), hogy valósággal az egész mezőny leggyengébb - legalábbis legrosszabb statisztikával rendelkező - csapatává válnak.

Legutóbb 2000-ben kezdett ennyire haloványan a Golden State, a 4-16-os mérleg aztán odáig romlott, hogy nemhogy a nem is olyan titkos bajnoki remény, a rájátszásba jutás álma is szertefoszlott. Volt tíz-és legutóbb nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatuk, és bár a tavasz kezdetével igyekeznek magukra találni (a legutóbbi három összecsapásukból kettőt nyertek), a 14-48-as mérleget látva ez késő bánat. 

A hátralévő 13 alapszakasz-mérkőzésre azonban visszakapnak egy olyan élő fegyvert, aminek köszönhetően lazán és felszabadultan, egyben ami a legfontosabb, szépen zárhatják az évadot. A Keleti konferenciában remeklő, jelenleg második Raptorsszel nem biztos, hogy a tavalyi bajnoki fináléhoz hasonló színvonalú negyedeket játszanak, de Stephen Curry óriási formában van, ami megadhatja az alaphangját a márciusnak. Az NBA fiókligájának számító G League-ben a Santa Cruznál készült az utóbbi napokban, egy edzésen zsinórban 26 triplát dobott be például. 

A Warriors 30-asával - aki 32 éves lesz bő egy hét múlva - kapcsolatban csapattársa, Andrew Wiggins elárulta, mindenki kegyetlenül izgatott házon belül, hisz Curry egy olyan ember, aki meg tudja változtatni az egész kosárlabdát. Maga Steph eközben egy sajátos gif-fel üzent: érdemes lesz figyelni rá. Gyanítjuk, tényleg!

Nagy Benjámin

Hozzászólások