NBA - Michael Jordant és Samuel L. Jacksont az angol futball-legenda juttatta be az elit golfklubba
Michael Jordant és Samuel L. Jacksont az angol futball-legenda juttatta be az elit golfklubba
Fotó: Europress/AFP

Michael Jordant és Samuel L. Jacksont az angol futball-legenda juttatta be az elit golfklubba

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/05/14 13:57
Az köztudott, hogy Michael Jordan egyik legnagyobb szenvedélye a golf. Saját bevallása szerint, amikor ideje engedi, akkor legkevesebb 36 szakaszt játszik partnereivel és az sem titok, hogy ilyenkor igen komoly értékben köttetnek fogadások a felek között. Jordan számos hírességgel játszott már pályafutása során és nemegyszer a pénzüket is elnyerte, ha éppen voltak annyira bátrak és állták a szemtelenül magas tétet. Egy ilyen partinak egyszer Gary Lineker is részese volt, a vicces történetet az angol futball-legenda az Instagram-oldalán elevenítette fel.

A Michael Jordan fémjelezte legendás Chicago Bulls utolsó idényét bemutató The Last Dance minden korábbi rekordot megdöntve hétről hétre nyeri a nézettségi felméréseket. A dokusorozatot kis túlzással szinte mindenki nézi, legyen az átlagember, vagy híresség, politikus, esetleg jelenlegi vagy éppen már visszavonult sportoló. Az éppen aktuális részekkel kapcsolatban bejegyzések milliói lepik el az Egyesült Államokban a social media platformjait már vasárnap, Európában pedig a csúsztatott bemutatás miatt hétfőn a közösségi média különböző platformjait. A bejegyzések többnyire Jordant és a Bulls-t magasztalják, megy persze az összehasonlítás Jordan és a jelen kor legnagyobbja, LeBron James között, vannak az aktuális részeket kiegészítő sztorik és persze időről időre valamelyik híresség előáll egy végtelenül vicces, addig nem ismert történettel.

A legújabb ilyet Gary Lineker, az angol labdarúgó-válogatott legendája, a Leicester, a Tottenham és a Barcelona korábbi világklasszis játékosa, jelenlegi televíziós műsorvezető osztotta meg a nagyérdeművel. A jó pár éves sztorit Lineker saját Instagram-oldalán mesélte el, nem sokkal azt követően, hogy megnézte a The Last Dance 8. epizódját. A korábbi 80-szoros válogatott úgy emlékszik, hogy egy csütörtöki napon megcsörrent a telefonja, a vonal végén az ügynökével.

Michael Jordan és egyik kedvenc szenvedélye. Amúgy kifejezetten jó golfosnak számít.Michael Jordan és egyik kedvenc szenvedélye. Amúgy kifejezetten jó golfosnak számít.Fotó: Europress/AFP

„Azt mondta, hogy Michael Jordan emberei keresték meg, mert Mr. Jordan golfozni szeretne vasárnap a Sunningdale Golf Klubban. Klubtag voltam, úgy gondolta, hogy tudok segíteni. Jordan két barátjával volt. Miután a klub vasárnap csak tagoknak van fenntartva, ezért Jordanék csak úgy játszhattak, ha valaki a tagok közül szintén játszik. Természetesen azt válaszoltam, hogy majd én vendégül látom őket. Jó, hogy! Viszont szombaton az ügynököm már azzal hívott, hogy nem hárman, hanem hatan vannak és Samuel L. Jackson is a társaság tagja. Nem gond mondtam, találok még egy tagot és akkor ketten bevisszük őket.” – elevenítette fel a történetet Lineker, aki jóbarátját, egy korábbi Tour-profit kért meg, hogy tartson vele.

Lineker visszaemlékezése szerint Jordanék korábban érkeztek, jelenlétükkel pedig rögtön felbolygatták a középkorú, igen jómódú és kellőképen sznob természetesen fehér klubtagok vasárnap reggelét.

„Megérkeztünk, Jordan és barátai már a helyszínen gyakoroltak. Ott állt öt hegyomlás méretű kosaras, valamint Samuel L. Jackson, persze mindegyikük szájában ott lógott a füstölgő szivar. Mondanom sem kell, kellőképpen felhívták magukra a figyelmet, az idősödő fehér klubtagok tágra nyílt szemekkel figyelték vendégeink minden mozdulatát.”

A kissé zavart helyzetet Lineker barátja, a korábbi Tour-profi törte meg, aki ismerve Jordan versenyszellemét, egy visszautasíthatatlan ajánlattal találta meg az ilyen helyzetekben kiteljesedő világsztárt.

„A kissé kényelmetlen helyzetet Queeny barátom próbálta feloldani, aki így szólt: 'Michael, mit szólnál, ha egy kis tétje is lenne a mai játéknak?' Michaelnek tetszett az ötlet. Erre Queeney: 'Rendben, mekkora összegre gondoltál?' Mire Jordan ránézett, beleszívott a szivarjába, majd kifújva a füstöt így szólt: 'Mindegy, amekkora összeg tudatában igazán kényelmetlenül érzed magad, öregem.' A játék még el sem kezdődött, de Mr. Jordan már nyert is.” – zárta le a csattanóval a kétségkívül kedves történetet Gary Lineker.


Hozzászólások