NBA - Meghalt az NBA-legenda Kobe Bryant és 13 éves lánya
Meghalt az NBA-legenda Kobe Bryant és 13 éves lánya
Fotó: Europress/AFP

Meghalt az NBA-legenda Kobe Bryant és 13 éves lánya

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/01/26 20:59
A Lakers-legenda helikopterbalesetet szenvedett, öten ültek a légijárművön, nincsenek túlélők.

Elsőként a tengerentúli hírmagazin, a TMZ számolt be arról, hogy helyi idő szerint vasárnap a reggeli órákban a kaliforniai Calabasas környékén lezuhant egy helikopter, többek között Kobe Bryanttel és 13 éves kislányával, Giannával a fedélzeten, egyikük sem élte túl a balesetet. A nyomozás jelenleg is zajlik, annyit tudni, hogy Kobe-n kívül még legalább négyen voltak a feldélzeten. Az megerősítést nyert, hogy Bryant felesége Vanessa, nem volt a gépen.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy egy helikopter ütközött a calabasasi hegyoldalnak, amelynek a motorja furcsa hangot adott ki, mások a rossz látási körülményeket emelték ki a balesettel kapcsolatban. Az esetet természetesen vizsgálják, hivatalosan még nem azonosították a holttesteket.


Kobe Bryant 41 éves volt, öt bajnoki címet nyert a Los Angeles Lakers játékosaként. Korszakos zseni volt, aki bajnoki címei mellett kétszer volt a döntő legértékesebb játékosa, nyert alapszakasz MVP címet is, 18 alkalommal szerepelt az All-Star csapatban, kétszer volt pontkirály, nyert zsákoló versenyt és nyert olimpiát is kétszer az amerikai válogatottal. A 24-es és a 8-as mezszámát természetesen visszavonultatta a Los Angeles Lakers.

Bryant az utóbbi időszakban legidősebb, szintén kosárlabdázó lányával Giannával - aki szintén a tragédia áldozata - szinte egy Lakers meccset sem hagyott ki. A közösségi médiában is aktív volt, legutóbb magyar idő szerint vasárnap hajnalban gratulált LeBron Jamesnek, aki a Philladelphia elleni vesztes mérkőzésen szárnyalta túl és lett minden idők harmadik legtöbb pontját szerző játékosa az NBA-nek.

Bryant nem csak a pályán, hanem azon kívül is sikeres volt, 2018-ban Dear Basketball című rövidfilmjéért Oscar-díjat kapott.


Kobe Bryant 1996-ban lett az NBA tagja, középiskolai tanulmányait követően kihagyta az egyetemet, rögtön a ligában folytatta pályafutását. Rengeteg rekordot megdöntött, eltökélt célja volt, hogy példaképét, Michael Jordant utoljára a bajnoki címek tekintetében, ám végül 5-nél megállt. Tizennégy évvel ezelőtt a Toronto Raptors ellen dobott 81 pontja az NBA második legjobb teljesítménye, nála több ponttal csak a legendás Wilt Chamberlain zárt meccset. Búcsúmérkőzésén 60 pontot szerzett, sokak szerint még simán eljátszhatott volna a az NBA-ben, de ő a csúcson akarta befejezni.

Kobe Bryant 41 évet élt, felesége és három lánya gyászolja. Lánya, Gianna Bryant 13 évet élt. 


Hozzászólások