NBA - Már kétmillióan támogatják, hogy Bryantről mintázzák újra az NBA-logót
Már kétmillióan támogatják, hogy Bryantről mintázzák újra az NBA-logót
Fotó: Europress/AFP

Már kétmillióan támogatják, hogy Bryantről mintázzák újra az NBA-logót

Jaeger ÁkosJaeger Ákos
2020/01/28 19:32
Már közel kétmillióan írták alá azt a petíciót, amely kérvényezi: a vasárnap tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryantről mintázzák újra az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) logóját.

A számos híresség - köztük Snoop Dogg, Justin Bieber és Usher - által támogatott indítvány ötlete Bryant egyik 16 éves rajongójától, a vancouveri Nick Moghtadertől származik. A petíciónak helyt adó change.org  honlap azt írta: ez az oldal történetének legnagyobb tempóban gyarapodó kérvénye.

"A nagy Kobe Bryant idő előtti és váratlan halála nyomán kérjük, írja alá ezt a petíciót, ezzel támogatva, hogy halhatatlanná váljon az NBA logójaként" - áll a weboldalon.

Az NBA jelenlegi, 1969 óta használt logóján a sportági Hírességek Csarnokának tagja, Jerry West sziluettje látható, aki Bryanthez hasonlóan egész pályafutását a Los Angeles Lakersben töltötte.

A többek között Kobe Bryantet és egyik lányát szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le vasárnap. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

MTI

Hozzászólások