NBA - Már India is az NBA térképén
Már India is az NBA térképén
Fotó: Europress/Getty

Már India is az NBA térképén


2014/08/20 08:35

Nem tud úgy eltelni egy hét (de talán már egyetlen nap sem), hogy ne érkezzen valamilyen hír LeBron James kapcsán. A Cleveland régi/új játékosa így a hosszabbitas.hu heti NBA összefoglalójában is rendre helyet kap - nem volt ez másként ezen a héten sem:

- Szépen beleillik az NBA világszintű terjeszkedési terveibe a Sacramento Kings új igazolása. A liga történetében ugyanis most először került egy indiai kosaras a mezőnybe, miután a Kings megegyezett a 21 esztendős Sim Bhullar átigazolásáról. A kanadai születésű, de indiai állampolgárnak számító Bhullar 226 cm magas, az elmúlt két évben Új-Mexikóban, egyetemi csapatában pattogtatott. "Mindig is hittem abban, hogy India lehet az NBA legújabb piaca. Egy ilyen tehetséges játékos felbukkanása jelzi, hogy ott is mennyit fejlődött a kosárlabda" - szólt a Kings-főnök Vivek Ranadive burkoltan nagy indiai dollárbevételeket vizionáló, de udvarias nyilatkozata.

- A hírblokk élére kívánkozna az alábbi videó, amelyet az NBA elkötelezetteknek kötelező megnézniük. A Clippers új tulajdonosa, a korábbi Microsoft vezér, Steve Ballmer ugyanis a tőle megszokott "csendes" módon adta elő magát a Staples Centerben rendezett bemutatkozása alkalmával. Azonnal lázba hozva ezzel a sikerekre vágyó Clippers szurkolókat, pláne miután a népszerű rapper, Eminem egyik számára - az ökölvívókhoz hasonlóan - vonult fel az emelvényre. A rendre egyszemélyes showkat prezentáló 58 éves Ballmer láthatóan motivátornak sem utolsó, ha nem megy majd a csapatnak, vélhetően az öltözőben is lesz pár szava a kosarasokhoz...

- Hetvennégy esztendős korában visszavonul az NBA játékvezetéstől Dick Bavetta, aki 39 évet (!) húzott le a ligában. Első mérkőzését a Madison Square Gardenben fújta még 1975 december másodikán. A New Yorkból származó spori arról marad örökre emlékezetes, hogy pályafutása során sorozatban 2635 alapszakaszbeli fordulóban fújt meccseket, sohasem kellett betegség vagy egyéb okok miatt kihagynia. Bavetta 270 rájátszásbeli és 27 NBA-döntős találkozón sípolt karrierje során.

- Elkészült az NBA alapszakaszának sorsolása és a pontos mérkőzésbeosztás is. A témára éhes újságírók pedig már ki is csemegézték maguknak a legérdekesebb, legpikánsabb találkozókat. Kiderült, hogy LeBron James az elmúlt évekhez hasonlóan Miamiban tölti a karácsonyt, de egy kicsit másképp. December 24-e lesz ugyanis a napja annak, amikor James és a Cavaliers Floridába utazik a kétszeres bajnok kosaras pedig ezen az estén fog először játszani egykori csapata ellen. A Cavs első meccsére október 30-án kerül majd sor, Jamesék aznap a Carmelo Anthonyval felálló New York Knickset fogadják. A 2014/15-ös NBA alapszakasz első meccse egy San Antonio Spurs - Dallas Mavericks találkozó lesz október 28-án.

- És ha már James "véletlenül" szóba került, egy újabb nagyvad akadt horogra a Cavsnél, miután a LeBron érkezése után sokan hirtelen pont Clevelandbe akarnak igazolni. Veterán szerződéssel érkezett a napokban a csapathoz a "Mátrix", vagyis Shawn Marion. Ő már túl van vélhetően pályafutása csúcsán (és akkor még finoman fogalmaztunk), de hasznos kiegészítő embere lehet a Cleveland rotációjának, ami egy hosszú szezonban nem elhanyagolható tényező.

Hozzászólások