NBA - Maga a csoda: "Michael Jordan 2.0" nem vette észre, hogy megsérült
Maga a csoda: "Michael Jordan 2.0" nem vette észre, hogy megsérült
Fotó: Europress/AFP

Maga a csoda: "Michael Jordan 2.0" nem vette észre, hogy megsérült

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/28 09:58
Talán a címben említett legendás játékos óta nem volt akkora tehetség az NBA-ben, mint Zion Williamson. A New Orleans Pelicans 1/1-ese üstökösként érkezett az amerikai profi kosárlabda világába, ám hiába a fantasztikusan sikerült előszezon, az alapszakasz rajtja előtt megsérült és hosszú kihagyás vár rá. De milyen előjel ez a karrierjére nézve? Előfordulhat, hogy semmilyen.

A hús-vér "élő tankról" korábban, a draftot követően - ahol ugyebár először választotta ki a louisanai együttes - már írtunkígy paramétereiről talán elég megemlíteni annyit, hogy 201 centiméteréhez 130 kilogramm párosul, átlagos súlypontemelkedése 105, míg karfesztávolsága 208 centi. Nem véletlen, hogy ódákat zengtek róla és statisztikáiról, és a Duke egyetem történetének egyik, ha nem a legjobbjaként már akkor Michael Jordanhez hasonlították, amikor még csak álmodozhatott az NBA-ről. A média játéka mellett évek óta imádja szerény, visszafogott személyiségét is, pláne azok után, hogy a játékosbörzén elsírta magát, amikor egyből őt választotta a Pelicans.

A jordani magasságokba való emelkedés egy hosszú és már-már lehetetlen folyamat egy 19 éves srác számára, de Williamson elbírta a kezdeti nyomást, hisz az előszezonban 23,3 pontot átlagolt, a San Antonio Spurs, a Utah Jazz és a Chicago Bulls ellen megnyert meccseken is a mezőny legeredményesebbje volt. A szárnyalás töretlennek tűnt, egészen az alapszakasz rajtjának pillanatáig.

Bombaként robbant ugyanis a hír, hogy a pusztító zsákolásairól is elhíresült szupertehetség jobb meniscusa (porc a térdízületben) elszakadt, így körülbelül két hónapos kihagyásra kényszerül, ezzel sok meccsről lemaradva a szezonban. A műtétjét követően felerősödtek azon hangok, miszerint Williamson egyszerűen annyira brutális testfelépítéssel rendelkezik, amely nem teszi lehetővé számára az egészséges játékot. David Griffin, a Pelicans vezetőségi tagja nyilatkozott a kritikákról.

"Zion nem azért sérült meg, mert rossz a formája vagy egyszerűen minden tekintetben túl erős fizikálisan. Ez a srác maga a különleges, isteni csoda. Olyan orvosi teszteket produkált az utóbbi hetekben, amilyet még soha senki az NBA-ben. Fantasztikus a kondíciója, és még tovább fog fejlődni - egyelőre magunk sem látjuk, meddig, hisz még csak 19 éves. 

Jelenleg a stábunk igyekszik kitapasztalni azt a Ziont, akinek olyan magas a fájdalombírási szintje,  hogy egyszerűen nem észlelte a sérülését. De nem volt semmiféle tünete sem! Szépen, csendben igyekszünk kezelni őt, nagyon óvatosnak kell lennünk, hisz hosszú út áll előtte. Szerencsére mentálisan jól viseli a pihenőt, abszolút pozitívak a visszajelzései. Biztos vagyok abban, hogy idő előtt vissza fog térni" - zárta szavait Griffin.


Szerző: Nagy Benjámin

Hozzászólások