NBA - LeBron James nem élt opciós jogával, távozhat Clevelandből
LeBron James nem élt opciós jogával, távozhat Clevelandből
Fotó: Europress/AFP

LeBron James nem élt opciós jogával, távozhat Clevelandből

HosszabbitásHosszabbitás
2018/06/29 18:47

LeBron James, a Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapatának szupersztárja nem él szerződésében szereplő opciós jogával, hanem szabadügynök lesz egybehangzó amerikai sajtóértesülések szerint.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legjobb játékosa kontraktusa szerint 35,6 millió dollárért (10 milliárd forint) maradhatna jelenlegi együttesénél, ám a hírek szerint menedzsere arról tájékoztatta a klubot, hogy James szabadügynökként folytatja, vagyis maga rendelkezik játékjogával.

A legutóbbi négy nagydöntőben érdekelt, de ezeken a Golden State Warriorst csak egyszer, 2016-ban legyőző Clevelandnek a legértékesebb kosárlabdázója ettől függetlenül nem biztos, hogy elhagyja együttesét, a Cavaliers tulajdonosának azonban alaposan a zsebébe kell nyúlnia, ha szeretné őt megtartani, hiszen Jamest vélhetően csak egy ötéves, 209 millió dolláros (59 milliárd forint) csúcsszerződéssel tudná magához láncolni.

A 33 éves játékos amerikai idő szerint vasárnap 00:01 órától tárgyalhat más csapatokkal, amelyek közül a legkomolyabb érdeklődőnek a Los Angeles Lakers tűnik.

A háromszoros NBA-bajnok James az elmúlt nyolc szezon mindegyikében döntőt játszott aktuális csapatával, a Miami Heattel, illetve a Clevelanddel.

MTI

Hozzászólások